Update | Aston Martin onthult upgrades AMR22, Red Bull RB18 lijkt inspiratie te zijn Formule 1
Formule 1

Update | Aston Martin onthult upgrades AMR22, Red Bull RB18 lijkt inspiratie te zijn

Update | Aston Martin onthult upgrades AMR22, Red Bull RB18 lijkt inspiratie te zijn

Naast Ferrari en Mercedes gaan ook enkele teams in het middenveld met grote upgrades komen tijdens het Grand Prix-weekend in Barcelona. McLaren, Alfa Romeo en Aston Martin hopen snelheid te winnen met hun updatepakketten. McLaren heeft veranderingen aangebracht aan de remmen, terwijl Alfa Romeo en Aston Martin een heel groot deel van hun auto's onder handen hebben genomen.

McLaren was tijdens de testdagen in Barcelona nog één van de snelste renstallen, maar alles veranderde in Bahrein. Het Britse team kampte met problemen aan de remmen en daar had het team in de eerste vijf races nog geen oplossing voor gevonden. Voor de Grand Prix van Spanje zullen de remmen van de MCL36 wel gewijzigd zijn. De brake covers van de auto waren gemaakt van titanium, maar deze zijn nu gemaakt van koolstofvezel. Hiermee hoopt McLaren de problemen achter zich te laten.

Alfa Romeo brengt nieuwe vloer en vleugels

Frédéric Vasseur gaf eerder al bij Auto, Motor und Sport aan dat Alfa Romeo grote updates zou meenemen naar de Grand Prix van Spanje. De Zwitserse renstal wil teams als McLaren en Mercedes kunnen aanvallen. Het team wil vooral in de hogesnelheidsbochten, waar het Circuit de Barcelona-Catalunya genoeg van heeft, veel tijd zien te winnen. Het upgradepakket van Alfa Romeo richt zich dan ook vooral op de downforce.

Alfa Romeo neemt dan ook een nieuwe voor- en achtervleugel mee naar Barcelona en ook komt er een nieuwe vloer op de auto. De data in de windtunnel ziet er volgens het team veelbelovend uit. Toch heeft één van de coureurs aankomend weekend nog pech. Het volledige pakket zal te vinden zijn op één van de auto's, terwijl de andere bolide slechts enkele onderdelen van het pakket krijgt. Het is nog niet duidelijk of Valtteri Bottas of Zhou Guanyu als eerste het volledige pakket mag uittesten.

De semi-nieuwe auto van Aston Martin

Aston Martin heeft grote beloftes gemaakt voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje. Auto, Motor und Sport meldde immers dat het team met een 'half-nieuwe auto' naar Barcelona zou afreizen. De Britse renstal wilde vooral de sidepods van de bolide aanpassen en daarvoor heeft het gekeken naar de oplossing van Red Bull Racing. Op foto's is het duidelijk dat de inlaat een andere vorm heeft. Zowel Lance Stroll als Sebastian Vettel zullen met dit pakket racen dit weekend.

Update 18.40u (19/05) | Aston Martin onthult upgrades AMR22, Red Bull RB18 lijkt inspiratie te zijn

Aston Martin heeft een flink gewijzigde AMR22 onthuld in de pitstraat van het Circuit de Barcelona-Catalunya. Op beelden in een tweet van Auto, Motor und Sport-journalist Tobi Grüner is te zien hoe met name de sidepods een metamorfose ondergaan hebben. Door de veranderingen lijkt de AMR22 van Sebastian Vettel en Lance Stroll een beetje op de RB18 van Red Bull Racing.

Dat komt immers door de vorm van de sidepods. Ze lopen lang door aan het begin van de cockpit en lopen vervolgens geleidelijk af naar beneden. Dat is in tegenstelling tot de vorige variant van de AMR22, waar de sidepods min of meer op gelijke hoogte bleven en het uiteinde ervan nooit de vloer raakte. Over de vloer gesproken: ook die lijkt geïnspireerd te zijn door de vloer van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws