Vettel verwacht test in Barcelona: 'Inherente gedrag van deze auto's wordt naar boven gebracht' Formule 1
Formule 1

Vettel verwacht test in Barcelona: 'Inherente gedrag van deze auto's wordt naar boven gebracht'

Vettel verwacht test in Barcelona: 'Inherente gedrag van deze auto's wordt naar boven gebracht'

Lance Stroll en Sebastian Vettel verwachten dat de Grand Prix van Spanje een ontzettend belangrijk weekend wordt. Het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft qua bochten van alles wat, waardoor het grondeffect nu echt getest gaat worden. Bovendien hebben de coureurs hier eerder al de testdagen verreden. Aankomend weekend biedt dan ook een mogelijkheid om de progressie van de verschillende bolides te bestuderen.

De eerste sector op het circuit in Barcelona kent veel hogesnelheidsbochten. Stroll kijkt uit naar de uitdaging die deze bochten met zich mee zullen brengen. 'Ik denk dat het Circuit de Barcelona-Catalunya een goede baan is om te kijken naar hoe het grondeffect in hogesnelheidsbochten', begint de Canadees in een persbericht van Aston Martin. 'Ik denk dat de fans enkele mooie onboards kunnen verwachten, zeker als je kijkt naar bocht 3.'

Vettel sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. 'Barcelona zal het inherente gedrag van deze auto's naar boven brengen. Ik denk dat de langzame bochten fysiek gezien een uitdaging zullen zijn, terwijl je veel vertrouwen moet hebben in het grondeffect in de hogesnelheidsbochten.' Ook hoopt de viervoudig wereldkampioen dat de nieuwe bolides de race ook spannend zullen maken. 'Inhalen was hier in het verleden nogal moeilijk, maar met de nieuwe auto's denk ik dat het makkelijker zal zijn.'

Aston Martin gaat vergelijken

In februari werden de testdagen verreden op het circuit van Barcelona. Sindsdien hebben meerdere teams veel veranderd aan hun auto's. De Grand Prix van Spanje biedt dus de perfecte mogelijkheid om de balans op te maken. 'Dit weekend geeft ons ook de kans op te kijken naar de progressie die ieder heeft geboekt na de testdagen die hier eerder dit jaar werden gehouden. Deze auto's zijn nog prototypes en ze worden continu verbeterd', besluit Stroll.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws