Update | 'Overname Sauber aanstaande, F1-team Alfa Romeo komt in handen van Andretti' Formule 1
Formule 1

Update | 'Overname Sauber aanstaande, F1-team Alfa Romeo komt in handen van Andretti'

Update | 'Overname Sauber aanstaande, F1-team Alfa Romeo komt in handen van Andretti'

Michael Andretti zou naar verluidt op zoek zijn naar een manier om een team te runnen in de Formule 1. De voormalig Formule 1-coureur, die ook een team bezit in de IndyCar en de Formule E, wil investeren in de koningsklasse van de autosport, maar wacht nog op de juiste gelegenheid. Daarbij is het starten van een geheel nieuw team niet uitgesloten.

Andretti is een gevestigde naam in de motorsport. De zoon van F1-wereldkampioen Mario Andretti reed één seizoen in de Formule 1 (Bij McLaren in 1993, red.) en werd kampioen in de IndyCar. Volgens RACER zou Andretti oren hebben naar een team in de Formule 1, nu hij al jaren ervaring op heeft gebouwd in andere prominente raceklassen.

Andretti loert op mogelijkheden 

Zelf steekt Andretti zijn ambitie niet onder stoelen of banken. 'Het zou mooi zijn ja. Maar er is nog een lange weg te gaan als dat echt werkelijkheid zou worden', laat de Amerikaan weten. 'Als de kansen er zijn gaan we ervoor. Er moet wel een goede gelegenheid zijn.'

Een optie voor Andretti is om een huidig team over te nemen, op basis van het overkopen van aandelen. Die kansen lijken er nu echter niet te liggen. Volgens het bovengenoemde medium zou er contact geweest zijn met Gene Haas, eigenaar van het gelijknamige team, maar daaruit bleek dat de Amerikaanse equipe voort wil blijven bestaan in de huidige vorm. Daarnaast heeft Alfa Romeo een nieuwe verbintenis getekend met de Formule 1 voor de komende jaren en heeft het team van Williams met Dorilton Capital relatief nieuwe investeerders. Vooralsnog lijkt de Formule 1 voor Andretti dus nog even toekomstmuziek, mits hij denkt aan het opzetten van een nieuw team.

Update 16:30 (08/10) | 'Overname Sauber aanstaande, Formule 1-team Alfa Romeo in handen van Andretti'

Michael Andretti lijkt er nu echt werk van te maken om ook in de Formule 1 zijn naam te vestigen met zijn eigen team. Naast een Formule E-team, IndyCar-Team en Extreme E-team lijkt de voormalig Formule 1-coureur zich op te maken voor een overname van Sauber Motorsport en Sauber Engineering. Daarmee komt het team van Alfa Romeo ook in handen van de Amerikaan.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde RaceFans zou Andretti een overname van tachtig procent voorbereiden van Sauber Motorsport en Sauber Engineering, ter waarde van 350 miljoen euro. Daarmee komt de droom van de succesvolle teambaas in vervulling: Vanaf 2022 zou de naam van Andretti kunnen gaan pronken als nieuwe teamnaam van Alfa Romeo.

Andretti is als teambaas- en eigenaar doorgaans succesvol. In de IndyCar won hij met zijn renstal al driemaal de Indy 500 en afgelopen jaar legde hij voormalig Formule 1-coureur Romain Grosjean vast. Een woordvoerder van Andretti wil de overname niet bevestigen. 'Het is geen geheim dat Michael veel interesse heeft om zich te verbinden aan de Formule 1, maar we hebben op dit moment niets te melden', zo klinkt het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws