Van der Zande waarschuwt voor Ferrari: 'Kunnen met DRS zo voorbij Verstappen schieten' Formule 1
Formule 1

Van der Zande waarschuwt voor Ferrari: 'Kunnen met DRS zo voorbij Verstappen schieten'

Van der Zande waarschuwt voor Ferrari: 'Kunnen met DRS zo voorbij Verstappen schieten'

Max Verstappen en Red Bull Racing zijn op de vrijdag in Imola beter voor de dag te komen dan tijdens het Grand Prix-weekend in Australië. De Nederlander wist poleposition te pakken voor de sprintrace van de Grand Prix van Emilia Romagna. Desondanks zien Renger van der Zande en Robert Doornbos dat Ferrari ijzersterk is in alle omstandigheden. De analisten van Ziggo Sport leggen ook Verstappen en Charles Leclerc onder de loep.

Verstappen en Red Bull hebben veel punten verloren in de eerste drie races van het seizoen. Volgens Doornbos betekent dat nog niks. 'Je kan na drie races nog niet gaan nadenken over een kampioenschap', stelt de voormalig Formule 1-coureur bij Race Café. Toch ziet Van der Zande dat Verstappen ondanks zijn poleposition moet oppassen. 'Je moet echt bang zijn voor de snelheid van de Ferrari. Die auto gaat echt als een raket. Dus als Leclerc strak DRS heeft dan kan hij Max zomaar voorbij schieten voor de eerste bocht.'

Doornbos: 'Verstappen heeft niks te verliezen'

Verstappen staat in de Formule 1 bekend als een agressieve coureur. Daar zal volgens Doornbos niks aan veranderen tijdens de openingsfase van dit seizoen. De analist bij Ziggo Sport verwacht dat de Red Bull-coureur niet nadenkt over de toekomst. 'Max heeft helemaal niks te verliezen. Als hij samen met Leclerc bocht 1 ingaat dan zal Leclerc op moeten geven. Verstappen gaat gewoon all-in de aankomende zes of zeven races. Die ziet wel waar hij staat na afloop van die Grands Prix.'

Van der Zande ziet dat titelconcurrent Leclerc daarin hetzelfde is als Verstappen. Toch heeft deze agressiviteit de Monegask meer dan eens in de problemen gebracht. 'Ze zullen vast wel hebben nagedacht over de afstelling van de auto. Misschien dat de coureurs het heel erg moeilijk hadden in de kwalificatie. Als je de auto stijf afstelt dan werkt dat goed in droog weer, maar niet in de regen', aldus Van der Zande.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws