Viaplay-analisten zien slimme Verstappen: 'Een top ronde en terecht poleposition' Formule 1
Formule 1

Viaplay-analisten zien slimme Verstappen: 'Een top ronde en terecht poleposition'

Viaplay-analisten zien slimme Verstappen: 'Een top ronde en terecht poleposition'

Tom Coronel en Giedo van der Garde zagen dat Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de sprintrace van de Grand Prix van Emilia Romagna terecht poleposition pakte. Daar had de coureur van Red Bull Racing nog wel wat mazzel voor nodig. Desondanks zien de analisten van Viaplay dat de Nederlander heeft geleerd van de fouten die hij vroeger wel maakte.

Verstappen zal op zaterdag de sprintrace mogen aanvangen vanaf de eerste startplek. Een crash van Lando Norris in Q3 zorgde ervoor dat niemand zijn tijd meer kon verbeteren. 'Natuurlijk heeft Norris hem geholpen met de rode vlag, want daarna werd er niet meer gereden', begint Van der Garde bij Viaplay. 'Maar Max heeft op het juiste moment gepiekt, een top ronde gereden en terecht poleposition gepakt.'

De ronde van Verstappen kwam nog enigszins ter discussie te staan. In de derde sector werd de gele vlag gewapperd, nadat Valtteri Bottas stil was komen te staan. 'Op het moment dat het moet gebeuren is Max wel net wat feller en net wat slimmer', ziet Coronel. 'Het gebeurde tijdens een gele vlag-situatie en je hoort heel duidelijk dat hij van zijn gas gaat. Je kan natuurlijk je ronde afbreken, maar toch besluit hij door te rijden. Hij geeft gewoon nooit op.'

Van de Garde: 'Verstappen heeft geleerd van Qatar'

Het was niet de eerste keer dat een gele vlag-situatie een kwalificatieronde van Verstappen kon verpesten. Van de Garde ziet dat de Red Bull-rijder er nu een stuk beter mee is omgegaan. 'Hij heeft geleerd van de situatie in Qatar van vorig jaar, want toen reed hij wel door met een dubbele gele vlag. Toen kreeg hij een straf van vijf plekken. Hij laat zien dat hij continu kan blijven leren', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws