Boordradio's kwalificatie GP Emilia Romagna | Verstappen: 'Dit is wat we willen zien' Formule 1
Formule 1

Boordradio's kwalificatie GP Emilia Romagna | Verstappen: 'Dit is wat we willen zien'

Boordradio's kwalificatie GP Emilia Romagna | Verstappen: 'Dit is wat we willen zien'

Max Verstappen wist tijdens de kwalificatie voor de sprintrace poleposition te pakken. De kwalificatiesessies gingen niet zonder incidenten voorbij, waardoor de vrijdagmiddag op het circuit van Imola zeer chaotisch verliep. Vooral de regen zorgde bij de coureurs voor enkele hachelijke situaties. Dat was ook te horen op de boordradio's van de coureurs.

Het had de hele dag geregend in Imola. Hierdoor was de baan aan de start van Q1 nog vochtig, waardoor sommige coureurs opteerden om op de intermediates te starten. Lewis Hamilton merkte al snel dat dit niet de slimste keuze was. 'Er is al een redelijke droge lijn op de baan', zei de zevenvoudig wereldkampioen over de boordradio. De coureurs doken al gauw naar binnen om de softs onder hun bolides te zetten, maar daar kregen zij ook voldoende tijd voor door een rode vlag-situatie.

Problemen Williams, Hamilton haalt opgelucht adem

De rode vlag werd veroorzaakt door Williams-coureur Alexander Albon. De remmen van zijn FW44 waren in de brand gevolgen. 'Ik kan niet meer remmen', zei de Thaise rijder tijdens het incident. Hij wist de pits te halen, maar moest zijn kwalificatie staken. Bij Nicholas Latifi verliep ook niet alles positief. De coureur spinde meerdere malen. 'Ik snap het gewoon niet', zei een gedesillusioneerde Latifi.

Na de rode vlag-situatie probeerden de rijders meerdere ronden achter elkaar te rijden. De eerste rondjes voor Hamilton verliepen niet positief. De Mercedes-rijder stond een tijd lang in de gevarenzone, maar wist uiteindelijk toch Q2 te halen. 'Hoe ver zitten we er vanaf? Zijn we door naar Q2?', vroeg een geagiteerde Hamilton. Peter Bonnington kon zijn rijder verzekeren dat hij Q2 met hakken over de sloot had gehaald.

Ferrari ziet regen komen

Tijdens Q1 bleef het droog, maar de mensen aan de pitmuur van Ferrari zagen dat dit niet door ging zetten tijdens Q2. 'We kunnen nog één vliegende ronde rijden voordat de regen komt', zei de ingenieur van Charles Leclerc tijdens de out lap van de Monegask. Ook Carlos Sainz kreeg te horen dat het zou gaan regenen. 'Blijf pushen, blijf pushen. Er komt regen in twee minuten', kreeg de Spanjaard te horen. Dit werd de coureur uiteindelijk fataal. Hij pushte te hard en crashte met zijn Ferrari-bolide.

Foutje van Verstappen

Het begon inderdaad te regenen, maar deze druppels zetten niet echt door. Leclerc was tijdens het begin van Q3 verbaasd over de omstandigheden op de baan. ‘De baan is een stuk droger dan ik had gedacht’, merkte de Ferrari-rijder op. Toch was het alsnog best glad en dat merkte Verstappen. 'Check de voorzijde van de vloer. Ik verloor de auto op de kerb.'

Red Bull wil meer van Pérez, euforie bij Verstappen

Tijdens de laatste kwalificatiesessie werd de rode vlag meerdere malen gewapperd. Enkele coureurs hadden hier heel erg veel last van. Sergio Pérez bleef hangen op de zevende plek. ‘Je kan hier niet blijven hangen, ga ervoor!’, riep zijn ingenieur. De Mexicaan kwam uiteindelijk niet verder dan de zevende plek. Verstappen pakte aan de andere kant zijn eerste poleposition van dit seizoen. 'Dit is wat we willen zien!', zei de Nederlander na afloop van de kwalificatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws