Vasseur hoopt meer druk te kunnen zetten op Verstappen: 'Hij maakt dan meer fouten' Formule 1
Formule 1

Vasseur hoopt meer druk te kunnen zetten op Verstappen: 'Hij maakt dan meer fouten'

Vasseur hoopt meer druk te kunnen zetten op Verstappen: 'Hij maakt dan meer fouten'

Frédéric Vasseur neemt zijn pet af voor Max Verstappen. Volgens de Ferrari-teambaas heeft de Nederlander een 'megaseizoen' gereden, maar hij hoopt dat zijn team volgend jaar de Nederlander wat meer onder druk kan zetten. Vasseur denkt namelijk dat zelfs Verstappen onder druk fouten maakt.

Verstappen wist dit seizoen in de RB19 veel records te verbreken of aan te scherpen op weg naar zijn derde titel op rij. De dominantie van de Nederlander was de andere teams op de grid natuurlijk ook niet ontgaan, en Ferrari-teambaas Vasseur heeft nu zelfs lovende woorden over voor de prestaties van de Nederlander.

'Ik denk dat niemand eraan twijfelt dat hij een megaseizoen heeft gereden', zegt Vasseur over Verstappen, volgens de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'In de eerste twee of drie races streed hij nog met Checo (Pérez, red.), maar daarna kwam hij van een andere planeet. Hij maakte het hele seizoen bijna geen fouten en toen hij worstelde, zoals in Jeddah, was dat alleen maar door een mechanisch probleem. Hij stond er altijd bij, maakte goede starts, had geen incidenten. Het enige (contact, red.) was er in Las Vegas', refereert de Franse teambaas aan de botsing met George Russell, waar de Brit uiteindelijk de schuld van kreeg.

Vasseur: 'Ik denk dat we dichter bij Verstappen komen'

Hoewel 2023 hét seizoen was van Verstappen, houdt Vasseur nog wel de hoop dat zijn eigen renstal volgend jaar vaker de strijd aan kan gaan met de Nederlander. 'Ik denk dat we wat dichter bij hem komen', aldus de Ferrari-teambaas. 'Ik wil niet zeggen dat we hem onder druk zetten, want dat is niet waar. Vandaag (in Abu Dhabi, red.) stond hij niet onder druk, maar hij stond wel onder iets meer druk dan bijvoorbeeld in Zandvoort of andere races, waar hij als het ware vloog.' Leclerc kon de eerste ronde nog even het gevecht aangaan met Verstappen, maar tegen het einde van de race was de Nederlandse kampioen weer een maatje te groot voor de Monegask.

Vasseur hoopt dat Ferrari de Nederlander volgend jaar meer onder druk kan zetten, waardoor Verstappen misschien wel meer fouten zal maken. 'Er bestaat geen twijfel over dat hij dit seizoen heeft gedomineerd. Het enige probleem, iets wat iedereen wil, is dat hij meer fouten maakt als hij onder druk staat, maar niemand was in staat om hem dit seizoen onder druk te zetten.'

Ferrari enige team die Red Bull tot fouten dwong

De Fransman haalt de enige niet-Red Bull-zege van 2023 aan, toen Carlos Sainz de winst pakte in Singapore, als voorbeeld van wanneer Verstappen wat fouten leek te maken onder druk. 'Toen begon hij wat fouten te maken, of Red Bull wat fouten te maken wat betreft de afstelling. Maar we stonden er te ver vandaan om ze onder wat voor vorm van druk dan ook te zetten', besluit Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws