Jos Verstappen kijkt niet uit naar 2024: 'Ik weet niet wanneer het te veel wordt voor Max' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen kijkt niet uit naar 2024: 'Ik weet niet wanneer het te veel wordt voor Max'

Jos Verstappen kijkt niet uit naar 2024: 'Ik weet niet wanneer het te veel wordt voor Max'

Jos Verstappen is apetrots op de prestaties van zijn zoon tijdens het 2023-seizoen, en looft de veerkracht die Max Verstappen toonde. Wel is de vader van de drievoudig wereldkampioen blij dat Verstappen junior even pauze heeft tijdens de winterstop, vooral omdat het 2024-seizoen nog zwaarder wordt.

De 51-jarige vader van Verstappen blikt terug op het 2023-seizoen van zijn zoon, tegenover SpeedWeek. 'Dit jaar was erg sterk. Max zat 100 procent in elke race en liet zich niet uit het veld slaan door tegenslagen. Zoals op het Yas Marina Circuit op zaterdag, toen het weggedrag van de auto moeilijk was tijdens de derde training, maar in de kwalificatie ging het perfect. Dat is de kracht van Max, maar ook van zijn racetechnici. Zij begrijpen wat hij nodig heeft en dat is geweldig', was Verstappen senior ook lovend over het team rondom zijn zoon.

Na 22 Grands Prix en 6 sprintraces zit het F1-seizoen voor drievoudig kampioen Verstappen erop, en kan hij volgens zijn vader van een welverdiende winterstop gaan genieten. 'Voor Max betekent de winterstop dat hij eet en drinkt wat hij wil en dat hij de Formule 1 even kan laten voor wat het is', zei Jos Verstappen bij Sky. 'Dat is belangrijk om zijn batterijen op te laden. Hij wil nu rust hebben en niet over Formule 1 praten. De training wordt dan half januari weer geïntensiveerd.'

Verstappen senior kijkt niet uit naar overvolle 2024-kalender

Ondanks dat Verstappen junior wel even toe is aan een pauze van de Formule 1, bespeurt Jos Verstappen geen algemene Formule 1-moeheid: 'Max is zeker niet moe. Maar hij is blij dat dit seizoen voorbij is. Het is niet makkelijk geweest en velen in het team zijn een beetje ziek door de stress en spanningen van vijf races in zes weken op drie continenten.' Verstappen kijkt daarom ook niet uit naar het 2024-seizoen, wanneer 24 races op de kalender staan. '24 races zijn sowieso te veel voor mij. Ik weet niet wanneer het te veel wordt voor Max. Maar hij zal zeker zijn contract nakomen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws