Vasseur vreest Red Bull minder: 'Dwingen hen om een agressievere strategie te hebben' Formule 1
Formule 1

Vasseur vreest Red Bull minder: 'Dwingen hen om een agressievere strategie te hebben'

Vasseur vreest Red Bull minder: 'Dwingen hen om een agressievere strategie te hebben'

Het team van Ferrari wist bij de Grand Prix van Miami een derde en vijfde plaats te behalen. Charles Leclerc kwam als derde over de finish en teamgenoot Carlos Sainz als vijfde. Grote concurrent Red Bull Racing ging niet met de overwinning naar huis nadat wereldkampioen Max Verstappen op de tweede plaats eindigde. Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur deed na afloop van de race een paar opvallende uitspraken over de concurrentiestrijd tussen de twee teams.

Tijdens het raceweekend in Emilia-Romagna zal de Italiaanse renstal met verscheidene verbeteringen voor de SF24 komen. Na afloop van de race in Miami kijkt het team met veel zelfvertrouwen uit naar het vervolg van het seizoen. Al had Verstappen kunnen winnen in Miami, is de dominantie van Red Bull niet meer wat het is geweest, vertelt Vasseur aan het Duitse Speedweek.

Red Bull zit er minder comfortabel bij

Op het circuit van Miami won McLaren-coureur Lando Norris voor het eerst een Grand Prix. Volgens Vasseur was deze uitkomst niet vanzelfsprekend. 'Ik geloof nog steeds dat Red Bull een stap voor ligt op de concurrentie', vertelt hij. 'Ik denk dat zonder het gedoe rondom de Safety Car Verstappen waarschijnlijk deze race had gewonnen.' Toen de Safety Car op het veld kwam, bleef deze voor Verstappen rijden die op dat moment op de tweede plaats reed. Hierdoor bleef Norris voor de Safety Car rijden en had hij eigenlijk vrij baan.

Afgezien van de kans die Verstappen volgens Vasseur had om de race te winnen, is de Ferrari-teambaas niet meer volledig overtuigd van de dominantie van het Oostenrijkse team. 'Ik denk niet dat Red Bull er nog zo comfortabel bij zit als een jaar geleden', zegt Vasseur. 'In 2023 was het zo dat wat er ook gebeurde tijdens de kwalificatie, een Red Bull-auto kwam vooraan tevoorschijn na de tweede ronde.' Volgens Vasseur is zijn eigen team in de tussentijd beter gaan presteren en daardoor een grotere concurrent voor Red Bull geworden.

De vooruitgang van Ferrari ligt met name aan twee dingen, vindt Vasseur. 'Vorig jaar ondervonden we schommelingen in onze prestaties afhankelijk van de baan waar we op reden. Maar het belangrijkste dat er voor ons is veranderd is dat we de race en de banden beter onder controle hebben. We krijgen het voor elkaar om meer uit onszelf te halen dit seizoen. Dat betekent tegelijkertijd dat we meer druk uitoefenen op Red Bull en hen dwingen een agressievere racestrategie aan te houden', licht Vasseur toe. 'Op deze manier komen er nieuwe kansen op ons pad. Zolang wij vooruitgang blijven boeken zouden wij (Red Bull, red.) vaker moeten kunnen uitdagen. '

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws