Veel zelfvertrouwen bij Alpine: 'We kunnen vechten voor poleposition' Formule 1
Formule 1

Veel zelfvertrouwen bij Alpine: 'We kunnen vechten voor poleposition'

Veel zelfvertrouwen bij Alpine: 'We kunnen vechten voor poleposition'

Alpine heeft de testdagen in Bahrein positief weten af te sluiten. In Barcelona, en op de eerste dag op het Bahrain International Circuit, had het team het nog lastig, aangezien de renstal meerdere problemen kende. Op de tweede testdag in Bahrein was Esteban Ocon echter opeens de snelste coureur van de ochtendessie. Alan Permane, sportief directeur bij de Franse renstal, verwacht dat Alpine mee zou kunnen strijden om poleposition tijdens de eerste race van het seizoen.

Op de eerste testdag in Bahrein stond de Alpine-bolide lang in de garage, waardoor de coureurs weinig meters konden maken. 'We hadden ook geen goede pace op de eerste dag', stelt Permane in de Spaanse krant AS. 'Maar op de twee dagen die volgden, ging alles zoals het moest.' Op de vrijdag wist Ocon dus de snelste tijd van de ochtendsessie neer te zetten, waardoor hij boven Charles Leclerc stond. 'We maakten ons geen zorgen. De meeste mensen geloofden ons niet, maar wij raakten nooit in paniek. Ik weet nog niet hoe hoog we kunnen eindigen, maar ik weet dat we mee kunnen strijden.'

Permane: 'Vechten voor pole'

Fernando Alonso kende in Barcelona nog het grootste probleem. Door een defect bij de hydraulica kwam er veel rook uit de bolide van de Spanjaard. Na Bahrein is de coureur tevreden, stelt Permane. 'Hij heeft het grootste gedeelte van de zaterdag met veel brandstof aan boord gereden. Toch was hij heel erg onder de indruk van de snelheid van de auto en dan reed hij ook nog eens op de C3-band.'

De coureur werd ook meerdere malen met minder brandstof naar buiten gestuurd. Het team heeft nog geen kwalificatierun gedaan, maar toch blijft het team heel erg zelfverzekerd. 'Ik wil nog niet zeggen dat de coureurs ervan overtuigd zijn, maar ik denk dat we zeker kunnen vechten voor polepositions. Bovendien zitten er nog heel veel upgrades in de pijpleiding. Ik verwacht dat we vanaf de vierde of vijfde race het eerste pakket binnen krijgen. Daarna zal er elke race wel iets nieuws zijn', aldus Permane.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws