Formule 1 testdagen

Voordat het Formule 1-seizoen begint, vinden er altijd tests plaats voor de teams. In 2021 zal dit in Bahrein gebeuren in plaats van het traditionele Barcelona, omdat de Grand Prix van Australië is afgelast. Het seizoen zal dit jaar beginnen in Bahrein en vandaar dat de tests daar ook zullen plaatsvinden. In 2021 gelden de regels rondom de testdagen ook net iets anders dan normaal. Per team worden er drie dagen beschikbaar gesteld. Per coureur is dat dus anderhalve dag rijden.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Nadeel voor coureurs met nieuw team

Dat er slechts anderhalve dag gereden mag worden in de wintertest van 2021, betekent een nadeel voor coureurs die bij een nieuw team aan de slag gaan. Dit jaar zijn dat Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Sergio Perez, Yuki Tsunoda, Nikita Mazepin en Mick Schumacher. Zojuist benoemde coureurs zullen het 2021-seizoen dus beginnen met een kleine achterstand. Of het een grote impact zal hebben op de eerste races van het seizoen, moet nog blijken.

Overige testdagen 2021

Over de overige testdagen in het 2021-seizoen is nog niets bekend. In 2020 werden veel testmomenten afgelast vanwege het coronavirus en het kan zomaar zijn dat dat dit jaar weer het geval zal zijn.

Formule 1 testdagen nieuws