Verbeteringen Ferrari waarschijnlijk niet voldoende: 'Laat zien hoe hoog Verstappen de lat legt' Formule 1
Formule 1

Verbeteringen Ferrari waarschijnlijk niet voldoende: 'Laat zien hoe hoog Verstappen de lat legt'

Verbeteringen Ferrari waarschijnlijk niet voldoende: 'Laat zien hoe hoog Verstappen de lat legt'

Ivan Capelli, voormalig Formule 1-coureur van onder andere Ferrari, verwacht dat Red Bull Racing en Max Verstappen nog altijd de te kloppen combinatie is. De Italiaan zag dat Ferrari goede testdagen kende, maar dat bij Red Bull een coureur rondloopt die amper fouten maakt. Ondanks dat de Italiaanse renstal de problemen met de race pace opgelost lijkt te hebben, zal het volgens Capelli lastig zijn om Verstappen in zijn huidige vorm te verslaan.

Capelli heeft zelf 93 Grands Prix verreden in zijn Formule 1-loopbaan. De voormalige coureur gooide nooit hele hoge ogen, maar hij stond wel één keer op het podium in zijn carrière. Als commentator volgt de Italiaan de sport nog op de voet en heeft hij natuurlijk een speciale interesse in Ferrari, waar hij zelf nog veertien races voor reed. De Scuderia kende bemoedigende testdagen en hoopt in het 2024-seizoen het gat te dichten naar Red Bull. Charles Leclerc en Carlos Sainz verwachten echter nog een voorsprong voor Red Bull.

Capelli kan zich vinden in de conclusies van de Ferrari-rijders. 'Red Bull is, ondanks het brengen van een volledig nieuwe auto, nog steeds het te kloppen team. Daarnaast hebben ze ook de te kloppen coureur in hun gelederen', doelt de ex-coureur op Verstappen in La Gazzetta dello Sport. De testdagen verliepen dus ook positief voor Ferrari. Capelli verwacht dan ook dat de Italiaanse renstal goed aan het seizoen kan beginnen. 'Vooral de problemen met de race pace lijken opgelost te zijn.'

Red Bull heeft echter wel een troef in handen. Verstappen wist vorig jaar negentien van de 22 Grands Prix te winnen en daarmee pakte de Nederlander dan ook zijn derde wereldtitel op rij. Qua vorm zit het dus wel goed bij Verstappen. 'Hij is het voorbeeld voor iedere coureur. Vorig jaar maakte hij maar één fout en dat was een spin in de vrije training van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Dat laat zien hoe hoog hij de lat heeft gelegd. Het is haast onmogelijk voor hem om die vorm te verliezen.'

Capelli tipt Leclerc

Ferrari hoopt de dominantie van Verstappen natuurlijk een halt toe te roepen. Dan kan de Italiaanse renstal het aankomende seizoen met twee wereldkampioenen aanvangen. Dan moet er echter nog wel een hoop verbeteren bij Leclerc. 'Hij moet vooral consistenter presteren gedurende een seizoen, dat zegt hij zelf ook. Als hij de titel wint, dan kan dat een hoop veranderen wat betreft de verhoudingen met Hamilton. Ik realiseer me dat de titel een haast onmogelijk scenario is, maar Charles is heel intelligent, hij kan groeien', aldus Capelli.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws