Onrust bij Audi zal F1-intrede niet in de weg staan: 'Toewijding is heel groot' Formule 1
Formule 1

Onrust bij Audi zal F1-intrede niet in de weg staan: 'Toewijding is heel groot'

Onrust bij Audi zal F1-intrede niet in de weg staan: 'Toewijding is heel groot'

Alessandro Alunni Bravi, de teamvertegenwoordiger van Stake F1 Team, heeft aangegeven dat Audi op de achtergrond nog altijd keihard bezig is met zijn Formule 1-intrede. Het rommelt een beetje in Neuberg nadat enkele belangrijke figuren, die ook groot voorstander waren van het Formule 1-project, zijn vertrokken. Alunni Bravi garandeert dat alles voorlopig nog volgens plan verloopt in Hinwil.

Het is al een tijdje onrustig bij Audi, waardoor gesuggereerd wordt dat een intrede in de Formule 1 op losse schroeven zou staan. Voormalig CEO Markus Duesmann was één van de grote voorstanders van het project, maar hij heeft de autofabrikant inmiddels verlaten. Ook chief development officer Oliver Hoffmann lijkt niet meer zeker te zijn van zijn baan bij Audi. Hierdoor lijken de grootste voorstanders snel weggewerkt te zijn en de nieuwe leiding bij Audi heeft minder met het Formule 1-project.

Vanaf 2026 zal de naam van Audi officieel te vinden zijn in de Formule 1. Het Duitse merk gaat samenwerken met Sauber, dat nu door het leven gaat als Stake F1 Team. Bij de Zwitserse renstal zijn er geen zorgen. 'De toewijding is vanuit alle niveaus binnen de Audi-groep groot', geeft Alunni Bravi aan bij Motorsport.com. 'We hebben altijd al gezegd dat de beslissing om in Formule 1 te stappen niet gemaakt is door individuen, maar door het bestuur van Audi. De raad van commissarissen van Audi en van de Volkswagen Group bevestigden daarna deze beslissing.'

Desondanks lijkt het ook tussen beide partijen niet helemaal lekker te lopen. Volgens geruchten is de CEO van Sauber, Andreas Seidl, niet blij met de financiering vanuit Audi. Alunni Bravi verwijst deze geruchten naar het rijk der fabelen. 'Het project gaat verder volgens het uitgestippelde tijdspad, dat in samenwerking met de aandeelhouders is bedacht. Andreas Seidl werkt nauw samen met de mensen bij Audi om zo het team richting 2026 verder te ontwikkelen. Ik denk dat dat heel belangrijk is.'

Sauber en Audi gaan alleen nog maar harder werken

Bij Stake F1 Team zijn er dan ook geen zorgen over de toekomst. Bij de Zwitserse renstal gaat men er nog altijd vanuit dat Audi in 2026 gewoon begint aan het Formule 1-project. Er wordt nu al intensief samengewerkt met het Duitse merk. 'Niet alleen in Hinwill, maar ook in de motorenfabriek in Neuberg. Daar is nu we dichter bij de doelen voor 2026 komen niets aan veranderd. We moeten volgens mij alleen maar harder werken', aldus Alunni Bravi.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws