Verschoor moet Formule 2-seizoen beëindigen: 'Geld was altijd mijn grootste rivaal' Formule 1
Formule 1

Verschoor moet Formule 2-seizoen beëindigen: 'Geld was altijd mijn grootste rivaal'

Verschoor moet Formule 2-seizoen beëindigen: 'Geld was altijd mijn grootste rivaal'

Formule 2-coureur Richard Verschoor beëindigt zijn seizoen in de hoogste opstapklasse van de Formule 1. Dit komt door een gebrek aan budget. De Nederlander, die voor MP Motorsport rijdt, wordt in Jeddah vervangen door Jack Doohan.

Verschoor reed tot dusver het hele seizoen voor het Nederlandse team van MP Motorsport, maar dat was nooit een zekerheid. De Nederlander reed namelijk steeds op deals van één raceweekend. Pas voor elk weekend werd aangekondigd dat hij wederom voor MP zou gaan rijden. Formule 2 is een dure klasse, en Verschoor beschikte namelijk niet over de financiën om een heel seizoen veilig te stellen.

Nu komt zijn seizoen dus definitief ten einde. Op Twitter verklaart hij: 'Het was niet voorbestemd. Mijn gebrek aan budget heeft voor mij besloten dat ik niet verder ga in de Formule 2.' De Nederlander geeft aan dat dit probleem een terugkerend thema is. 'Geld is altijd mijn grootste rivaal geweest, en dit keer heeft het me verslagen.' Aan de andere kant geeft hij aan dat nieuwe kansen zich weer voor zouden kunnen doen.

Doohan als vervanger

Verschoor, die ooit onderdeel was van het Red Bull-juniorprogramma, wordt voor de laatste races van het seizoen vervangen door Jack Doohan, die nu in het programma van Red Bull zit. De Australiër werd dit jaar tweede in de Formule 3, achter de Noor Dennis Hauger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws