Verslag sprintkwalificatie | Bottas wint, Verstappen naar P2 Formule 1
Formule 1

Verslag sprintkwalificatie | Bottas wint, Verstappen naar P2

Verslag sprintkwalificatie | Bottas wint, Verstappen naar P2

Valtteri Bottas heeft de sprintrace op Interlagos gewonnen, na in de eerste bocht P1 te hebben overgenomen en niet meer uit handen te hebben gegeven. Verder verloor Pérez een plek aan Carlos Sainz en liet Lewis Hamilton zien nog niet verslagen te zijn door een indrukwekkende opmars door het veld. Bij Alfa Romeo zal nog nagepraat worden, nadat beide coureurs met elkaar in contact kwamen.

Na het wegvallen van Hamilton mocht Verstappen starten vanaf poleposition, maar deze was hij na bocht 1 al kwijt. Valtteri Bottas startte op de rode band om Max aan te vallen bij de start en deed dit met succes. Tot overmaat van ramp verloor hij op het eerste rechte stuk ook nog een plek aan Sainz, die ook op de rode band startte. Al snel is Verstappen te horen over de boordradio een geeft aan dat er een probleem was met zijn gear sync.

Niet alleen Bottas maar ook teamgenoot Hamilton was snel weg, die in de eerste ronde al vier plaatsen heeft gewonnen en na ronde acht al op P11 ligt en zich dus snel door het veld heen weet te vechten. Verstappen is dan inmiddels ook alweer opgeklommen tot P2 en rijdt binnen twee seconden van Bottas. Teamgenoot Pérez zit dan vast achter Sainz en komt hem ondanks zijn DRS niet voorbij.

Alfa Romeo drama

De onder druk staande Giovinazzi tikte teamgenoot Raikkonen van de baan, waardoor laatstgenoemde terugviel door het veld en achteraan moest aansluiten. Bij Alfa Romeo zal er dus nog wel flink worden nagesproken, aangezien dit Raikkonen een goede uitgangspositie voor de race kost. Voor Alfa was een puntenfinish in de hoofdrace mogelijk voor beide coureurs en voor Raikkonen wordt dit nu een erg moeilijk verhaal.

Opmars Hamilton, Bottas wint

Halverwege de race heeft Hamilton zich opgeklommen tot P9 en snijdt als een mes door de boter door het veld heen. Bottas begint snelheid in te leveren en dus begint Verstappen aan te dringen, waarbij hij tot binnen een seconde van de Mercedes coureur komt. Verder is Lando Norris voorbij gegaan aan Charles Leclerc en begint langzaam naar Pérez toe te rijden, die nog altijd vastzit achter Sainz en veertien seconden achter zijn teamgenoot en Bottas rijdt.

Ondanks dat de rode banden tegen het eind van de race veel minder werden weet Bottas ze in leven te houden en de sprintrace te winnen, waarmee hij Verstappen achter zich te laat. Ook Sainz weet Pérez achter zich te houden, maar de meest indrukwekkende prestatie komt toch van de regerend wereldkampioen. Hamilton vind zichzelf na een last-minute move terug op P5 bij het vallen van de vlag en start door zijn gridstraf morgen vanaf P10.

Lees meer over:
Formule 1 F1 F1 nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws