Verslag VT1 | Ferrari topt training; Verstappen spint en eindigt P4 Formule 1
Formule 1

Verslag VT1 | Ferrari topt training; Verstappen spint en eindigt P4

Verslag VT1 | Ferrari topt training; Verstappen spint en eindigt P4

De Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz toppen de uitslag van de eerste vrije training van Mexico. Max Verstappen was goed onderweg, maar spinde halverwege en kreeg weinig kansen om een snelle ronde te rijden vanwege de twee rode vlaggen. Zoals het nu lijkt, komt Red Bull Racing iets meer dan een tiende tekort op de Scuderia.

Sergio Pérez was een van de eerste coureurs op de baan en hij werd onder luid gejuich ontvangen door zijn thuispubliek. De Mexicanen moedigen hun thuisheld Pérez overduidelijk aan. Charles Leclerc was ook vroeg op de baan, maar hij kwam al gauw weer binnen vanwege een lekke band.

Verstappen was binnen de eerste tien minuten van de vrije training al op de baan, en klokte direct de snelste tijd van 1:22.779, maar hier ging Pérez met 0.077 onderdoor. De Red Bull Racing-coureurs staan in ieder geval samen bovenaan in de openingsfase van de eerste vrije training van Mexico. Niet veel later, ongeveer op een kwartier na de aanvang van de vrije training, duikt Verstappen met bijna vier tienden onder de tijd van de Mexicaan. Hij klokte op de harde band een ronde van 1:22.291.

Vijf 'rookies' die vrije training rijden voor Williams, AlphaTauri, Mercedes, Alpine en Haas

Opnieuw waren er veel rookies te zien in het veld gedurende de eerste vrije training. Sargeant mocht wederom een training rijden voor Williams, al had hij de auto in het begin niet helemaal onder controle. Nyck de Vries sloot gauw aan, hij klokte op de witte compound een P15. Na ongeveer twintig minuten heeft Mick Doohan de dertiende tijd gereden, dit was zijn eerste keer in de Alpine. Helaas had Doohan later wat problemen met de auto, hierdoor vroeg Alpine hem om de bolide terug te brengen naar de pits. Bij Fittipaldi zat het ook tegen, hij moest de auto stilzetten. Liam Lawson was het ook niet gegund, hij moest de auto ook stilzetten, zijn remmen linksvoor stonden in brand. Ook hier kwam een rode vlag voor, met nog drie minuten op de klok.

Ferrari snel op de softband; Norris rijdt even snelste tijd

Na de lekke band van Leclerc kwam de Ferrari-coureur pas een half uur later weer op de baan. Dit keer reed hij op de zachte band. Hierdoor klokte hij vanzelfsprekende de snelste tijd, namelijk een ronde van 1:21.546. De teams gebruikten voornamelijk de harde band in de training, vermoedelijk betekent dat dat de teams later gaan focussen op de zachtere compounds. Overduidelijk is de rode band veel sneller.

Later zijn Verstappen en Pérez ook op de softband te zien, nadat Leclerc daarmee zijn snelste tijd klokte. Ook Lando Norris was aanwezig op de softband, hij klokte zo halverwege de sessie namelijk de snelste tijd. Deze stond niet lang, Leclerc dook daar weer bijna vier tienden onder. Pérez kon niet aan deze tijd tippen, hij kwam ook zo'n vier tienden te kort. Fernando Alonso verrast even, hij schoot met de softband naar de tweede tijd van 1:21.241.

Verstappen spint en rijdt setje banden vierkant

Met nog ongeveer 25 minuten te gaan pakt de Nederlander iets te veel kerb, waardoor hij spinde. Hij kon de auto niet meer corrigeren en remde zijn banden dus vierkant. De tweevoudig wereldkampioen was wel goed op weg, zijn eerste sector was namelijk paars. Fittipaldi, die een training reed voor Haas, was stilgevallen en veroorzaakte daarmee een rode vlag, dus Verstappen moest even wachten voordat hij een herstel in kon zetten. De Limburger keerde terug de baan op met een vers setje softbanden, en reed P4, een identieke tijd aan die van Pérez. Een rode vlag in de slotfase van de training gaf Verstappen opnieuw geen kans om zijn tijd te verbeteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws