Verstappen als een warm mes door de boter: 'Ik pakte ze één voor één' Formule 1
Formule 1

Verstappen als een warm mes door de boter: 'Ik pakte ze één voor één'

Verstappen als een warm mes door de boter: 'Ik pakte ze één voor één'

Max Verstappen kende een magistrale inhaalrace in Miami en kon daarbij de concurrentie één voor één pakken. De Nederlander kon lang blijven rijden op de harde band en kwam richting de slotfase van de race op de deur van zijn teamgenoot kloppen. Sergio Pérez kon de pace van de tweevoudig wereldkampioen niet evenaren. Volgens Verstappen hadden de twee een goed gevecht.

Verstappen moest op P9 starten nadat een rode vlag tijdens de kwalificatie roet in het eten gooide. De Nederlander maakte een fout in zijn eerste run en besloot de ronde af te breken, maar had daardoor later geen tijd om het nog een keer te proberen. Pérez pakte daardoor de poleposition, maar kon het momentum van de zaterdag niet verlengen tot en met zondagmiddag. 'Het was een goede race', begint Verstappen in de persconferentie van de FIA.

'Ik bleef uit de problemen, reed een zuivere race. Weet je, ik pakte de auto's één voor één', zegt de Nederlander. 'Ik kon echt lang buiten blijven op de harde banden en dat is waar ik denk dat we het verschil maakten vandaag. En ja, een goed gevecht met Checo op het einde. Dus we hielden het allemaal netjes', vervolgt de tweevoudig wereldkampioen. Tijdens zijn stint op de harde band wist hij de Mexicaan op ruime afstand te houden. Na zijn pitstop was Pérez snel weer ingehaald.

'Een race winnen vanaf P9 geeft altijd veel voldoening'

Laat in de race ging Verstappen naar binnen voor de mediumband. Hij kwam toen even achter Pérez terecht, maar daar kwam hij snel voorbij. 'En dat is het belangrijkste, een geweldige overwinning. Ik bedoel, zaterdag was natuurlijk een beetje een tegenslag. Maar tijdens de race hielden we het rustig, we hielden het netjes. Een race winnen vanaf P9 geeft altijd veel voldoening', stelt de Limburger.

Verstappen kon makkelijk inhalen, maar de sleutel lag in de racepace van de RB19, die wederom voortreffelijk was. 'Ik denk dat de sleutel lag in de algemene pace, plus het verzorgen van de banden. Bij een one-stop, het lijkt altijd gemakkelijk, maar het is niet zo eenvoudig. Maar zondag was het daar denk ik een zeer goede dag voor', aldus de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws