De Vries met niks naar huis na botsing met Norris: 'Het was mijn fout' Formule 1
Formule 1

De Vries met niks naar huis na botsing met Norris: 'Het was mijn fout'

De Vries met niks naar huis na botsing met Norris: 'Het was mijn fout'

Nyck de Vries baalt behoorlijk van het verloop van de Grand Prix van Miami en geeft aan dat het incident bij de start zijn eigen fout was. Na de eerste ronde van de race kon de Nederlander weinig doen. Het weekend van De Vries kreeg een boost toen hij voor de tweede keer Q2 wist te behalen, maar in de race kon hij er helaas niet meer van maken dan P18.

De Vries wist tijdens de kwalificatie door te gaan naar Q2 en daarbij versloeg hij zijn teamgenoot op pure pace. Dat was een aangename verrassing voor de coureur uit Sneek, maar tijdens de race verliep het net wat anders. Bij de start raakte hij de achterkant van Lando Norris, en vanaf dat moment was het overleven.

'Na de eerste ronde konden we niet veel doen. Ik probeerde de mediums te sparen om lang door te kunnen gaan, maar toen hebben we gekozen om een undercut te proberen', vertelt De Vries bij Viaplay. 'Het was mijn fout', vervolgt de Nederlander over de aanvaring met Norris. 'Hij had een heel goede start en ik blokkeerde mijn wielen. Het was een split second.'

Rechte stuk vooral een pijnpunt voor de AT04 van De Vries

Na het incident met Norris kon De Vries niet de pace laten zien die hij op zaterdag had gevonden. 'Het tempo op de harde band was oké, maar we misten veel op het rechte stuk, en toen konden we niet meer aanhaken', legt de 28-jarige uit. 'Het was een lange race, dan moet je hopen op een safetycar, want zulke gaten zijn niet zomaar te dichten.'

Teamgenoot Yuki Tsunoda miste de punten op een haar na, de Japanner werd elfde nadat hij wel een tijdje in de top tien had gelegen. Op dit moment is De Vries samen met Logan Sargeant de enige coureur die nog geen punten heeft weten te scoren. Wellicht kan hij daar over twee weken in Imola verandering in brengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws