Verstappen heeft geleerd van incident met Hamilton: 'Die uitvoering was echt briljant' Formule 1
Formule 1

Verstappen heeft geleerd van incident met Hamilton: 'Die uitvoering was echt briljant'

Verstappen heeft geleerd van incident met Hamilton: 'Die uitvoering was echt briljant'

Anthony Davidson, commentator voor Sky Sports en tevens oud-coureur, weet zeker dat Max Verstappen een hoop geleerd heeft van het incident tussen hemzelf en Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix op Silverstone van 2021. Volgens Davidson viel het op dat de Nederlander op het circuit van Monza een stuk rustiger leek in zijn aanval op Carlos Sainz, en de Engelsman durft te wedden dat Verstappen die ervaring opgedaan heeft in 2021.

In 2021 eindigden Hamilton en Verstappen, toendertijd elkaars grootste rivalen, in een incident nadat de Nederlander een iets té gretige inhaalactie inzette om de leiding in de race over te nemen. Hierdoor vlogen zowel Hamilton als Verstappen zelf de baan af, en eindigden zij de race met een uitvalbeurt. Op Monza poogde Verstappen een soortgelijke inhaalactie te plaatsen op Sainz in de chicane direct na de start, maar hield het vijftien ronden lang rustig. De Nederlander gaf zichzelf de tijd, en uiteindelijk loonde zijn geduld.

Verstappen wordt volwassener, heeft geleerd van incident met Hamilton

Ook Davidson zag dat Verstappen heel anders handelde dan hij twee jaar geleden deed, benadrukt hij bij Sky Sports F1. Het gebrek aan agressie dat hij op Monza liet zien was volgens de Engelsman dan ook een teken dat de Nederlander steeds volwassener wordt. ‘Het doet me denken aan dat incident op Silverstone van 2021, tussen Max (Verstappen, red.) en Lewis (Hamilton, red.). Op dat moment zag je dat Max buitenlangs wilde en gewoon niet mee wilde geven.’

Volgens Davidson valt het op dat dat ene moment in 2021 Verstappen veel geleerd heeft. ‘Ik kon wel zien dat dat moment hem veel geleerd heeft.’ Een inhaalactie als deze kan namelijk alleen werken als je volledig naast de tegenstander zit, benadrukt ook Davidson. ‘Als je jezelf een realistische kans wilt geven om buitenlangs te gaan en jezelf zo een kans te geven voor de volgende bocht, moet je voorste wiel volledig naast het voorste wiel van de ander staan.’ Op Monza deed Verstappen het daarom wél correct, vond ook de Engelsman. ‘Dus wat doet Max nu? Hij remt en neemt een stap terug, en kan door om over enkele ronden nog een aanval in te zetten. Dat was gewoon briljant uitgevoerd.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws