Wolff onder de indruk van mogelijke perfecte Red Bull in 2023, andere record 'irrelevant' Formule 1
Formule 1

Wolff onder de indruk van mogelijke perfecte Red Bull in 2023, andere record 'irrelevant'

Wolff onder de indruk van mogelijke perfecte Red Bull in 2023, andere record 'irrelevant'

Toto Wolff denkt dat alleen Red Bull Racing ervoor kan zorgen dat ze zelf niet elke race van het seizoen winnen. Momenteel kunnen Mercedes, Ferrari, Aston Martin en McLaren de Oostenrijkse renstal niet stoppen en die perfectie van Red Bull kan de teambaas van Mercedes wel waarderen. De andere records die de regerend wereldkampioen heeft weten te verbreken, noemt Wolff irrelevant.

De eerste veertien races van het seizoen zijn allemaal gewonnen door het team van Red Bull. Twaalf van deze overwinningen, waarvan tien op rij, gingen naar Max Verstappen. Momenteel lijkt de Oostenrijkse renstal ook niet te stoppen, maar het team wil zelf nog niet denken aan een ongeslagen seizoen. Helmut Marko durfde wel te stellen dat Red Bull deze prestatie kan leveren als het in Singapore weet te winnen. Bij de concurrentie zijn ze veel optimistischer over de kansen van Red Bull.

Wolff denkt dat er namelijk maar één team is dat de Oostenrijkse renstal kan stoppen. 'Ik denk dat ze het zelf moeten verprutsen om niet elke race dit seizoen te winnen', zegt de teambaas van Mercedes tegenover Motorsport.com. De Oostenrijker zou zijn petje afnemen als het Red Bull lukt om ook in het restant van het seizoen alles te winnen. 'Dat komt omdat dat perfectie is. We haalden het niet omdat onze twee coureurs elkaar in Barcelona (in 2016, red.) van de baan duwden en daarna hadden we een motorprobleem in Maleisië.'

Andere records Red Bull en Verstappen 'irrelevant'

Verstappen pakte dit weekend het record voor meeste zeges op rij. Eerder was het Red Bull die hetzelfde deed bij de constructeurs. 'Voor mij zijn dit soort records volledig irrelevant. Ze waren irrelevant in onze goede dagen bij Mercedes. Ik weet niet hoeveel races we op rij hebben gewonnen. Ik wist niet eens dat er geteld wordt hoeveel races je wint. Maar het resultaat zelf toont aan dat een geweldige coureur in een geweldige auto op een extreem hoog niveau presteert', sluit Wolff met een positieve noot af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws