Horner: 'Updates lijken te werken en superjob van Verstappen' Max Verstappen
Max Verstappen

Horner: 'Updates lijken te werken en superjob van Verstappen'

Horner: 'Updates lijken te werken en superjob van Verstappen'

Christian Horner is blij dat hij Max Verstappen in zijn Red Bull-auto heeft zitten. De teambaas van Red Bull zegt bij Sky Sports uiterst tevreden te zijn met de poleposition van zijn stercoureur en noemt de snelle ronde in Q3 'een superronde'. Bovendien ziet Horner voldoende perspectief voor de sprintrace en de Grand Prix.

Red Bull-teambaas Christian Horner is in zijn nopjes met de prestatie van Verstappen in de kwalificatie van de Grand Prix van Emilia-Romagna. Volgens Horner heeft Verstappen een 'superjob' verricht door de Ferrari's te verslaan in lastige omstandigheden: 'Verstappen verrichte een superjob, hij was precies op het goede moment de snelste. Voor Sergio Perez was het zonde want hij zat in een goede ronde in Q3 maar had een lockup en na de rode vlag was er geen tijd voor hem om te verbeteren.'

Klein verschil tussen Ferrari en Red Bull

De teambaas ziet verder potentie voor Verstappen in de sprintrace en de Grand Prix. Waar Ferrari eerst deed vermoeden veel sneller te zijn dan Red Bull lijkt het erop dat het Oostenrijkse team met haar updates sneller is geworden: 'Ferrari was erg snel vandaag en kon ook goed temperatuur in haar banden krijgen, dus was het een moeilijke situatie voor ons. Toch hebben we een goede balans in de auto gevonden en lijken de updates te werken. Zo hebben we het beste uit de auto gehaald en kon Verstappen dit omzetten in een pole position.'

Over de specifieke verschillen tussen Ferrari en Red Bull op het huidige circuit zegt Horner: 'Wij zijn sneller in sector 1, daarna is Ferrari sneller in sector 2 en is het gelijk in sector 3. Het worden dus twee spannende races dit weekend en door Verstappen hebben we daar een goede uitgangspositie.' Het wordt volgens Horner droger op zaterdag en zondag en dus zal de baan er weer compleet anders bij liggen dan vandaag waardoor het gissen blijft bij de teams en coureurs.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws