Verstappen voorzichtig na poleposition: 'Race zal niet zo rechtdoorzee zijn' Formule 1
Formule 1

Verstappen voorzichtig na poleposition: 'Race zal niet zo rechtdoorzee zijn'

Verstappen voorzichtig na poleposition: 'Race zal niet zo rechtdoorzee zijn'

Max Verstappen is tevreden dat hij op poleposition mag starten tijdens de Grand Prix van Canada. De coureur van Red Bull Racing pakte op zaterdag voor de tweede keer dit seizoen poleposition. Het werd nog even spannend voor de Nederlander, aangezien Carlos Sainz snel was in de eerste twee sectoren, maar uiteindelijk kwam de Ferrari-rijder niet verder dan de derde plek. Fernando Alonso zal starten van de tweede positie.

Verstappen was tijdens de de eerste twee vrije trainingen al heel erg snel, maar hij kon die vorm niet meenemen in de derde training. Het was nat tijdens de laatste sessie voor de kwalificatie en ook in de strijd om poleposition regende het in Montreal. Ditmaal wist de regerend wereldkampioen de omstandigheden wel goed te trotseren en de eerste plek te pakken tijdens de kwalificatie. Aangezien Charles Leclerc achteraan begint, heeft Verstappen een prima positie in de race.

De RB18 lijkt goed te gaan op Circuit Gilles Villeneuve en dat wist Verstappen te benadrukken in de kwalificatie. Toch juicht de coureur niet te vroeg. 'Ik verwacht niet dat de race gelijk ook rechtdoorzee zal zijn', zegt hij tegen Jacques Villeneuve in het interview na afloop van de sessie. 'Toch denk ik dat we kalm zijn gebleven in deze lastige omstandigheden en we hebben geen fouten gemaakt. In Q2 en Q3 hebben we uiteindelijk de juiste keuzes gemaakt.'

Verstappen blij terug te zijn in Canada

Het is voor de eerste keer sinds 2019 dat de Formule 1 weer te vinden is in Montreal. Verstappen vindt het leuk om weer terug te zijn. 'Ik ben natuurlijk heel erg blij met deze poleposition, en ik ben ook heel erg blij om terug te zijn in Montreal. Het heeft te lang geduurd.' Ook over het circuit is de meervoudig racewinnaar tevreden. 'Je krijgt echt de sensatie alsof je in go-karts rijdt. Het is heel erg leuk om hier te rijden en ik kijk uit naar de race', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws