Chandhok komt met verrassende voorspelling voor poleposition: 'Dan zou ik Alonso zeggen' Formule 1
Formule 1

Chandhok komt met verrassende voorspelling voor poleposition: 'Dan zou ik Alonso zeggen'

Chandhok komt met verrassende voorspelling voor poleposition: 'Dan zou ik Alonso zeggen'

Karun Chandhok verwacht dat Fernando Alonso poleposition kan bemachtigen voor de Grand Prix van Canada, als de omstandigheden zo blijven als ze ook waren in de derde vrije training. Daarin ging de Alpine-coureur naar de snelste tijd, met Pierre Gasly en Sebastian Vettel achter zich. Max Verstappen kwam daarin niet in de buurt, doordat de Nederlander geen grip kon vinden. Charles Leclerc kon helemaal geen rondetijd neerzetten.

'Een natte kwalificatie brengt van alles met zich mee', begint Chandhok na afloop van de derde vrije training bij Sky Sports. Dat heeft die laatste training dan ook bewezen, want veel coureurs hadden moeite om de auto recht te houden. Daarmee ligt er een spannende kwalificatie op de loer, verwacht Chandhok. 'Als je mij vraagt wie ervandoor gaat met poleposition, dan zou ik zeggen: Fernando Alonso.'

Chandhok voorzag speciale Alonso

Het feit dat Alonso de snelste tijd wist te rijden, is niet de enige reden voor Chandhok om deze voorspelling te doen. '25 minuten eerder in de derde vrije training gaf ik al aan dat ik dacht dat hij behoorlijk speciaal zou zijn in deze omstandigheden', aldus de analist. Dat heeft de Spanjaard dan ook bewezen, want op de intermediates wist hij zichzelf naar de top te rijden en lijkt hij zijn auto aardig onder controle te hebben.

De omstandigheden zullen tijdens de kwalificatie waarschijnlijk niet heel anders zijn, en dus geeft Chandhok Alonso een goede kans. 'Ik ben heel benieuwd wat hij kan laten zien in de kwalificatie', besluit Chandhok. Voor Verstappen lijkt poleposition een lastige zaak gezien de omstandigheden, en voor Leclerc zit er sowieso geen eerste startplaats in, omdat de Monegask achteraan moet starten vanwege een motorwissel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws