Giedo van der Garde

Giedo van der Garde is een voormalige Formule 1-coureur. De Nederlander is anno 2022 een vaste analist bij Viaplay, de Nederlandse uitzender van de koningsklasse van de autosport. Voor zijn dienstverband bij Viaplay was Van der Garde vaak te gast als analist bij onder meer Ziggo Sport. 

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Giedo 'banter' van der Garde zorgt met zijn kritische, maar altijd humoristische tong op social media doorgaans voor een goede portie reuring. Zo eerlijk als Max Verstappen over Ferrari's illegale zaakjes, schroomt Van der Garde zich ook niet voor controversiële uitspraken. Giedo heeft alle recht en kennis van zaken om zich te wagen aan zijn uitingen. Al toen Van der Garde een tienjarig jongetje was bevond hij zich in de racewereld. Vanaf dan ontwikkelt Giedo zich tot een volwaardig coureur en wint zelfs meerdere kampioenschappen. 

Van der Garde in de Formule 1

Deze successen leiden ertoe dat de Rhenenaar in het 2013-seizoen een vast zitje bemachtigd in de Formule 1. Zijn Grand Prix-debuut maakt Guido bij het jonge Caterham. Direct schrijft Van der Garde geschiedenis door de race op Spa vanaf de veertiende positie te mogen starten, dan het beste resultaat van de Maleisische renstal.

Zoals de Nederlander in Formule 1-Cafe meermaals heeft laten weten, kon zijn bolide in de F1 nog geen deuk in een pakje boter slaan. Dat heeft als gevolg dat Giedo in 2013 geen punten behaald en als de op-een-na laatste coureur in het klassement eindigt. Na 2013 is hij nog een jaar actief als testrijder bij Sauber, maar houdt het daarna voor gezien in de Formule 1. Met 31 jaar neemt Van der Garde in 2016 voor het eerst deel aan de 24 uurs van Le Mans en racet in 2018-2019 in de LMP2 klasse. 

Giedo van der Garde Nieuws