Mekies zag ongelukkig Leclerc: 'Timing rode vlaggen maakte het verschil' Formule 1
Formule 1

Mekies zag ongelukkig Leclerc: 'Timing rode vlaggen maakte het verschil'

Mekies zag ongelukkig Leclerc: 'Timing rode vlaggen maakte het verschil'

Laurent Mekies kijkt de aankomende twee dagen van het Grand Prix-weekend in Imola met positiviteit tegemoet. De sportief directeur van Ferrari zag dat Charles Leclerc poleposition misliep, maar Mekies is desondanks heel erg blij met de snelheid in de F1-75. De Fransman verwacht dat Ferrari een uitstekend resultaat kan boeken vanaf P2.

Max Verstappen pakte tijdens de kwalificatie poleposition voor de sprintrace. Leclerc liep poleposition met zeven tienden mis, maar Ferrari ziet dat de auto nog steeds sterk is. 'Het resultaat tijdens de kwalificatie was niet wat we wilden', zegt Mekies in een persbericht van Ferrari. 'Toch wil ik iedereen in het team en in Maranello bedanken. We zijn dit weekend op een goede manier begonnen en we waren direct competitief.'

Mekies ziet vooral dat de Monegask heel erg ongelukkig was tijdens de laatste kwalificatiesessie. 'De timing van de rode vlaggen maakte vandaag het verschil', doelt hij op de incidenten met Valtteri Bottas en Lando Norris. 'Als de vierde rode vlag een aantal seconden eerder werd gewapperd, dan had Charles poleposition gepakt. Het mocht helaas niet zo zijn en dus ging poleposition naar Verstappen.'

Ferrari houdt vertrouwen in goed resultaat

Leclerc kan dus starten vanaf de tweede plek, terwijl Carlos Sainz als tiende begint. De sportief directeur van Ferrari houdt vertrouwen. 'We kunnen tijdens de sprintrace vanaf de tweede startplek een goed resultaat halen. Carlos moet terugvechten na wat er is gebeurd in Q2', doelt Mekies op de crash van Sainz. 'We hebben nog een lang weekend te gaan en we kunnen ons focussen op beide dagen. De F1-75 heeft snelheid en laat zien sterk te zijn op de slicks en de regenbanden', aldus de sportief directeur van de Italiaanse renstal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws