Viaplay Formule 1

Viaplay is de zender die vanaf 2022 de Formule 1 uitzendt in Nederland. Het neemt hierbij, via moederbedrijf NENT, de rechten over van Ziggo Sport. Viaplay is een streamingdienst die al actief is in Scandinavië en in 2022 haar entree maakt in de Nederlandse markt. De Formule 1 is in ieder geval tot en met 2024 op Viaplay te zien.

Bekijk de prijzen van een abonnement op Viaplay.

Check hier waar je live Formule 1 kan kijken.

Viaplay zendt vanaf 2022 Formule 1 uit in Nederland

Iedere vrije training, kwalificatie en Grand Prix van de Formule 1 zal in Nederland vanaf 2022 live uitgezonden worden door Viaplay. Amber Brantsen zal de uitzendingen presenteren, terwijl Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk het commentaar zullen leveren. In de studio zullen Christijan Albers en Tom Coronel de sport analyseren voor de kijker, terwijl Stephane Kox ter plekke aanwezig is om de coureurs en teambazen te interviewen en met het laatste nieuws uit de paddock te komen. Meer over de prijzen van Viaplay vind je hier.

Viaplay heeft ervoor gekozen om de samenwerking die Ziggo altijd had met Olav Mol, Jack Plooij, Robert Kamphues en Robert Doornbos niet te continueren. Dit tot grote teleurstelling van onder ander andere Mol en Plooij en sommige Formule 1-fans. Vooral Mol zit al jaren in het vak, maar heeft al laten weten wel door te gaan voor onder andere zijn radiozender Grand Prix Radio.

Viaplay Formule 1

De Ziggo Sport-microfoon maakt vanaf 2022 plaats voor de microfoon van Viaplay, dat de rechten van de Formule 1 heeft overgenomen (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Formule 1 op Viaplay bij KPN en Ziggo

KPN laat nieuwe klanten die overstappen naar de provider het hele Formule 1-seizoen gratis bekijken met Viaplay. Bestaande KPN-klanten krijgen korting op Viaplay. De introductieprijs is 9,99 euro per maand en zal na verloop van tijd 13,99 euro worden. Klanten die zowel vast internet als een mobiel abonnement hebben bij KPN krijgen daar bovenop standaard vijf euro korting per maand.

Ondanks dat Ziggo Sport de uitzendrechten voor de Formule 1 is kwijtgeraakt, is het via de provider wel mogelijk om een abonnement te nemen op de nieuwe streamingdienst. De klanten van Ziggo kunnen de eerste vier maanden voor een eenmalige prijs van 20,- euro proberen. Daarna betalen de klanten de reguliere prijs van 9,99 euro per maand. Net als bij KPN kijk je bij Ziggo Viaplay straks gewoon via je televisie, computer of laptop en natuurlijk middels de Viaplay-app op je telefoon of tablet.

Viaplay biedt eigen streamingsdienst aan

Viaplay biedt ook een eigen streamingsdienst aan in Nederland. Hierop zal de Formule 1 te zien zijn, maar ook de Bundesliga, Premier League en meerdere films en series. Registreren van Viaplay kost 9,99 euro per maand als je het voor 31 juli afsluit. Daarna gaat het 13,99 euro per maand kosten

Poll

Neem/Heb jij een abonnement op Viaplay om de Formule 1 te kunnen kijken?

Viaplay Formule 1 Nieuws