Viaplay Formule 1

Viaplay is de zender die sinds 2022 de Formule 1 uitzendt in Nederland. Het nam hierbij, via moederbedrijf NENT, de rechten over van Ziggo Sport. Viaplay is een streamingdienst die al actief is in Scandinavië en in 2022 haar entree maakte in de Nederlandse markt. De Formule 1 is in ieder geval tot en met 2024 op Viaplay te zien. Viaplay verkeert anno 2024 in financieel zwaar weer, en dus is het onzeker wat er vanaf 2025 met de uitzendrechten zal gebeuren.

Bekijk de prijzen van een abonnement op Viaplay.

Check hier waar je live Formule 1 kan kijken.

De tekst gaat verder onder het nieuws.

Viaplay zendt sinds 2022 Formule 1 uit in Nederland

Iedere vrije training, kwalificatie en Grand Prix van de Formule 1 wordt in Nederland sinds 2022 live uitgezonden worden door Viaplay. Amber Brantsen presenteert de uitzendingen, terwijl Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk het commentaar leveren. In de studio analyseren Christijan Albers, Tom Coronel, en Giedo van der Garde de sport voor de kijker, terwijl Chiel van Koldenhoven ter plekke aanwezig is om de coureurs en teambazen te interviewen en met het laatste nieuws uit de paddock te komen. Meer over de prijzen van Viaplay vind je hier.

Viaplay heeft ervoor gekozen om de samenwerking die Ziggo altijd had met Olav Mol, Jack Plooij, Robert Kamphues en Robert Doornbos niet te continueren. Dit tot grote teleurstelling van onder ander andere Mol en Plooij en sommige Formule 1-fans. Vooral Mol zit al jaren in het vak, maar heeft al laten weten wel door te gaan voor onder andere zijn radiozender Grand Prix Radio.

Viaplay biedt eigen streamingsdienst aan

Viaplay biedt ook een eigen streamingsdienst aan in Nederland. Hierop zal de Formule 1 te zien zijn, maar ook de Bundesliga, Premier League en meerdere films en series. Registreren van Viaplay kost 15,99 euro per maand.

KPN en Viaplay F1 kijken

Op het moment biedt KPN geen specifieke kortingsacties aan op Viaplay. Daarmee is de prijs bij KPN nu ook 15,99 euro per maand. KPN heeft wel vaak tijdelijke kortingsacties vlak voor het begin van het Formule 1-seizoen. Klanten die internet, televisie en een mobiel abonnement combineren bij KPN krijgen wel vijf euro entertainmentkorting per maand, tenzij deze al is ingezet voor een andere entertainmentdienst. 

Bekijk de site van KPN voor het actuele tv-aanbod.

Ziggo en Viaplay F1 kijken

Ondanks dat Ziggo Sport de uitzendrechten voor de Formule 1 is kwijtgeraakt, is het via de provider wel mogelijk om een abonnement te nemen op de nieuwe streamingdienst. Klanten betalen bij Ziggo de reguliere prijs van 15,99 euro per maand. Net als bij KPN kijk je bij Ziggo Viaplay gewoon via je televisie, computer of laptop en natuurlijk middels de Viaplay-app op je telefoon of tablet. Op deze manier kun je makkelijk Formule 1 kijken.

Poll

Neem/Heb jij een abonnement op Viaplay om de Formule 1 te kunnen kijken?

Viaplay Formule 1 Nieuws