Viaplay

Viaplay is de zender die vanaf 2022 de Formule 1 uitzendt in Nederland. Het neemt hierbij, via moederbedrijf NENT, de rechten over van Ziggo Sport. Viaplay is een streamingdienst die al actief is in Scandinavië en dus volgend jaar haat entree maakt in de Nederlandse markt. De Formule 1 is in ieder geval tot en met 2024 op Viaplay te zien.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Viaplay Nederland zendt vanaf 2022 Formule 1 uit

Volgend jaar zou Viaplay Nederland van start gaan, al is nog weinig écht bekend over wat de zender precies gaat bieden. In Scandinavië is het een streamingdienst, dus de vraag is of het dat ook in Nederland wordt of dat er een extra televisiezender bij komt. In het noorden van Europa betalen mensen zo'n 45 euro voor een abonnement op de dienst, maar het is niet bekend of dat in Nederland ook zo gaat zijn.

Naast de Formule 1 en Duits en Engels voetbal kunnen Nederlandse abonnees vanaf 2023 ook profiteren van exclusieve (Nederlandse) films en series. Hiermee wil NENT nadrukkelijk de concurrentie aangaan met streamingdiensten als Netflix en Videoland.

Viaplay wil studio in Formule 1-paddock

Nordic Entertainment Group (NENT) zegt in ieder geval groots uit te pakken met de Formule 1 in Nederland. Zo is er het plan om een studio in de paddock te plaatsen en moet er, in vergelijking met wat Ziggo Sport normaliter aanbiedt, een grotere Nederlandse crew aanwezig zijn op locatie. Of bekende namen als Olav MolJack Plooij en Robert Doornbos tot die crew behoren, is nog niet bekend.  Peter Nørrelund van NENT wil graag een mix tussen bekende en minder bekende namen in het team hebben.

Vooral veel vragen dus nog omtrent Viaplay Nederland, die waarschijnlijk in de loop van 2021 beantwoord worden. Feit is dat de kunsten van Max VerstappenLewis Hamilton en consorten vanaf 2022 drie jaar lang te zien zijn op dat kanaal. 

Viaplay nieuws