Voormalig Red Bull-coureur verrast door mindere vorm Leclerc: 'Hij lijdt onder prestaties Sainz' Formule 1
Formule 1

Voormalig Red Bull-coureur verrast door mindere vorm Leclerc: 'Hij lijdt onder prestaties Sainz'

Voormalig Red Bull-coureur verrast door mindere vorm Leclerc: 'Hij lijdt onder prestaties Sainz'

Voormalig Red Bull Racing-coureur Vitantonio Liuzzi verwacht niet dat Ferrari op de korte termijn in staat zal zijn om het team van Max Verstappen en Sergio Pérez af te troeven in de strijd om de wereldtitel in de koningsklasse van de autosport. De Italiaan verwacht dat Ferrari daarvoor nog wel een aantal jaren nodig zal hebben.

Uit de eerste vier Grand Prix-weekenden zijn de onderlinge verhoudingen tussen de tien teams voorzichtig duidelijk geworden. Red Bull is net als in 2023 weer het te kloppen team, maar daarachter lijkt Ferrari een flinke stap voorwaarts te hebben gezet. In ieder weekend was de Italiaanse renstal, achter Red Bull, het tweede team en dat was vorig seizoen lang niet altijd het geval. Coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz lieten al optekenen blij te zijn met de progressie bij Ferrari, maar stelden tegelijkertijd dat de wereldtitel geen realistisch doel is.

Liuzzi deelt die mening en de 43-jarige Italiaan denkt dat men in Maranello misschien zelfs nog wel een flinke tijd op een kampioenschap zal moeten wachten. 'Ferrari heeft vooruitgang laten zien. Het team is echter nog niet klaar voor de titel, maar zal in veel races zijn zegje kunnen doen', wordt Liuzzi geciteerd door Corriere dello Sport. 'Het wordt een vermakelijk kampioenschap. Als de betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull lang aanhouden, dan kunnen ze zichzelf nog wel in de problemen brengen. Ik denk dat Ferrari nog een paar jaren nodig heeft om op de titel te kunnen mikken, maar het zit er wel in', eindigt de oud-coureur met een positieve noot.

Leclerc lijdt onder Sainz

Na vier races staat Ferrari comfortabel op de tweede plaats in het constructeurskampioenschap en staan Leclerc en Sainz respectievelijk derde en vierde bij de coureurs. Dat Leclerc voor zijn oudere teamgenoot staat, komt echter vooral door de noodgedwongen afwezigheid van de Spanjaard in Saoedi-Arabië. In de overige drie races wist Sainz zijn teamgenoot keer op keer te verslaan en in Australië leverde hem dat zelfs de zege op na de pech van Verstappen. Liuzzi is lovend over de progressie die Sainz heeft geboekt, maar had daarentegen de mindere vorm van Leclerc niet zien aankomen.

'Ik moet zeggen dat ik vorig jaar, in de tweede helft van het seizoen, een ongelooflijke groei heb gezien bij Carlos (Sainz, red.). Dat bewees hij met de overwinning in Singapore', zegt de Italiaan. 'Ik had echter niet verwacht dat Leclerc dit jaar zo onder druk zou staan en in de problemen zou komen. Hij lijdt onder de prestaties van Sainz, die aan het eind van het seizoen vertrekt. (Lewis, red.) Hamilton komt in zijn plaats en dus zal Leclerc een belangrijk werkpaard naast zich hebben. Ik hoop dat Charles (Leclerc, red.) zichzelf kan herpakken, dat zal namelijk van fundamenteel belang zijn voor de balans in het team', aldus Liuzzi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws