BBC-commentator roept Aston Martin op Stroll te lozen en wijst ideale vervanger aan Formule 1
Formule 1

BBC-commentator roept Aston Martin op Stroll te lozen en wijst ideale vervanger aan

BBC-commentator roept Aston Martin op Stroll te lozen en wijst ideale vervanger aan

Lance Stroll leverde afgelopen weekend in Japan, niet voor het eerst in zijn F1-carrière, een wanprestatie en als Aston Martin een serieuze uitdager in de F1 wil worden, dan zal het Britse team volgens BBC-commentator Harry Benjamin een vervanger voor de ondermaats presterende Canadees aan moeten aanstellen. De Brit heeft zelf wel een idee wie de ideale nieuwe teamgenoot van Fernando Alonso moet worden.

In Bahrein kwam Stroll net als een jaar geleden nog prima uit de startblokken. Ondanks een spin in de eerste bocht, na een tikje van Nico Hülkenberg, wist de Canadees zich nog knap op te werken naar P10, direct achter zijn teamgenoot Alonso. Daarna ging het echter snel bergafwaarts met Stroll. In Australië eindigde de 25-jarige coureur weliswaar als zesde, maar daar had hij wel de hulp van onder meer Max Verstappen en teamgenoot Alonso, die door een tijdstraf van P6 naar P8 terugzakte, voor nodig. In Japan kwam de Canadees zelfs niet door Q1 heen op zaterdag en een dag later zou hij niet verder dan P12 komen. En dat in een bolide die in staat moet worden geacht om betrekkelijk eenvoudig bij de beste tien te eindigen.

Het verschil met Alonso was gigantisch en op Suzuka werd volgens Benjamin maar weer eens duidelijk dat er met Stroll achter het stuur nooit een gooi naar een topklassering kan worden gedaan. 'Alonso is natuurlijk Alonso, laten we hem niet onderschatten, maar hij veegt de vloer aan met Stroll', zegt Benjamin in de Chequered Flag-podcast van de BBC. 'Je haalt natuurlijk geen polepositions en podiums als je een slechte coureur bent, maar als hij iemand anders was geweest, dan zou hij nu niet meer in de Formule 1 zitten. Hij zit alleen in dat team omdat zijn vader de eigenaar is', aldus Benjamin.

'Met Stroll is Aston Martin geen serieuze bedreiging'

Vader Stroll heeft zijn ambities in de F1 nooit onder stoelen of banken gestoken. De rijke Canadees wil overwinningen halen en kampioenschappen winnen, maar volgens Benjamin moet het toch ook voor iedereen binnen Aston Martin duidelijk zijn dat dit met de zoon van de eigenaar niet zal lukken. 'Er moet toch op een gegeven moment een gesprek komen, tenzij hij zijn prestaties drastisch verbetert. Aston Martin verloor vorig jaar een positie bij de eerste drie teams in het constructeurskampioenschap omdat ze maar één man hadden die de punten scoorde.'

'Als Aston Martin een serieuze uitdager wil worden in de Formule 1, dan hebben ze een tweede coureur nodig. Ze hebben namelijk de faciliteiten en het geld om het te doen. Ze hebben een tweede coureur nodig die punten kan scoren', stelt de BBC-commentator die ook wel een mogelijke vervanger voor Stroll op het oog heeft. 'Ze krijgen een Honda-krachtbron in 2026 en ik zou graag een lans breken voor Yuki Tsunoda als hij geen waardering krijgt van Red Bull Racing of RB, want op dit moment verslaat hij Daniel Ricciardo. Oké, ik denk niet dat hij een toekomstig wereldkampioen is, maar als hij in die tweede Aston Martin-bolide had gezeten, dan had hij meer punten verzameld dan Stroll tot nu toe', aldus Benjamin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws