Ferrari wil horrorscenario creëren voor Red Bull met monsterupgrade: 'Geïnspireerd door de RB20' Formule 1
Formule 1

Ferrari wil horrorscenario creëren voor Red Bull met monsterupgrade: 'Geïnspireerd door de RB20'

Ferrari wil horrorscenario creëren voor Red Bull met monsterupgrade: 'Geïnspireerd door de RB20'

Het doorgaans betrouwbare Formu1a.uno kwam enkele weken geleden al met het bericht dat Ferrari bezig zou zijn met een gigantische update aan de SF-24, en kan nu bevestigen dat er inderdaad heel wat gaat komen. Het pakket dat de Scuderia meeneemt naar Imola zal de eerste van de drie grote upgrades zijn van het jaar en zal Red Bull Racing-stijl sidepods bevatten.

Tijdens het tweede raceweekend van het jaar wisten de Italiaanse journalisten bij Formu1a.uno al te verklappen dat Ferrari in Maranello druk in de weer is met de eerste grote upgrade van het jaar. Inmiddels zijn er meer details bekend over de inhoud van deze upgrade en wat het moet opleveren. 'Onder leiding van Cardile (technisch directeur van Ferrari, red.) is het eerste ontwikkelingspakket goedgekeurd dat van aanzienlijke omvang zal zijn. Een massief pakket dat de ogenschijnlijke 'conventionele' concepten op de SF-24 van het begin van het jaar zal maximaliseren', weet Formu1a.uno te melden. 'We kunnen de SF-24 die we op Imola gaan zien, voorzichtig versie 2.0 noemen.'

De bolide zal een aerodynamisch ontwerp aannemen dat aanvankelijk werd getest en verworpen, maar dat tijdens parallelle evaluaties met het oorspronkelijk bedachte programma toch wel bevestigd werd. 'De inlaatopeningen van de radiatoren zullen worden 'omgedraaid', met een ander compromis om meer ontwikkelingsmogelijkheden te garanderen. De SF-24 krijgt een nieuwe inlaat, die niet alleen extremer zal zijn qua openingen, maar, in tegenstelling tot de oorspronkelijke oriëntatie, het idee van Red Bull met de inverted lip zal overnemen. Deze agressiviteit, zoals het genoemd zou kunnen worden, komt eigenlijk niet helemaal overeen met de trend van ontwikkelingsplannen die Ferrari in de afgelopen jaren heeft laten zien.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

rb20 max verstappen saoedi arabie rb20 red bull racing
In hoeverre zal Ferrari 'geïnspireerd' zijn door de RB20? (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Vasseur heeft gevraagd om alles wat nodig is

De upgrades zijn dus geïnspireerd door de RB20, maar geen exacte kopie. 'Ferrari zal een eigen interpretatie van de omgekeerde inlaten aannemen, die ook wat minder extreem aanwezig zijn op de McLaren. De belangrijkste innovatie op het gebied van 'pure prestaties' komt voort uit de veranderingen aan de bodem, met een herontwerp van de conveyors. Een kleine upgrade aan de voorvleugel wordt ook doorgevoerd. Voorlopig is besloten om hiervan nog niets te introduceren voor Miami. Veranderingen aan de Ferrari 2.0 zullen ook betrekking hebben op de deflectors aan de zijkanten van de cockpit.' Formu1a.uno benadrukt dat Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur heeft gevraagd om alles wat nodig is om meer prestaties te krijgen toe te passen, zonder er bang voor te zijn dat het misgaat.

De aerodynamica-afdeling onder leiding van Diego Tondi kan dus helemaal los gaan. De SF-24 heeft op het circuit laten zien wat de ingenieurs verwachtten, als alles volgens plan verloopt en de prestaties in lijn blijven met de verwachtingen, verwachten de technici een toename van een tiende load (downforce) en anderhalve tiende efficiency. Het doel is om de instellingen uit te breiden, ook ten gunste van de kwalificatie. Meer efficiënte downforce in de bochten zal de technici in staat stellen om naar agressievere afstellingen te kijken. Het doel is duidelijk: het gat met Red Bull verkleinen en Max Verstappen onder druk zetten.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws