Vowles schatte talent Sargeant verkeerd in: 'Williams zag het wel goed' Formule 1
Formule 1

Vowles schatte talent Sargeant verkeerd in: 'Williams zag het wel goed'

Vowles schatte talent Sargeant verkeerd in: 'Williams zag het wel goed'

James Vowles heeft bekendgemaakt dat het niet veel had gescheeld of Logan Sargeant was enkele jaren geleden in het talentenprogramma van Mercedes opgenomen. De Williams-teambaas, die destijds nog als hoofdstrateeg aan de Duitse constructeur was verbonden, liet de kans om de Amerikaan te contracteren liggen en hij is niet te beroerd om toe te geven dat dit de verkeerde keuze was.

Vowles liet enkele jaren geleden zijn oog vallen op Sargeant, die toen actief was in het Formule 3-kampioenschap. De Brit haalde hem naar Mercedes voor een evaluatie op de simulator. Hij legt uit hoe het tweetal elkaar voor het eerst tegenkwamen. 'Ik was geïnteresseerd in hem, want hij was snel', zegt hij in gesprek met PlanetF1.com. Zeker als je ziet hoe hij in de F3 presteerde bij een middelmatig team.'

De teambaas van Williams licht vervolgens toe waarom hij Sargeant destijds geen contract aanbood bij Mercedes. 'In die periode hadden we al een behoorlijk aantal coureurs bij Mercedes, dus daar eindigde het. Hij kwam toen bij Williams, nog voordat ik er kwam, en het team heeft zijn Formule 2-campagne gefinancierd. Het is belangrijk om dit te vermelden. Hij is dus een professionele coureur en Williams steunde hem omdat ze in hem geloofden.'

Vowles schatte situatie verkeerd in

De paden van Vowles en Sargeant kruisten elkaar een paar jaar later opnieuw, maar nu bij Williams. Tijdens de driedaagse test in Bahrein was hij onder de indruk van de Amerikaan. 'Al vanaf zijn eerste ronden kon je al zien dat hij snel was. Daarnaast ging hij op een volwassen manier om met de druk. Nu ik hem in de auto zie en zijn data kan bekijken, kan ik bevestigen dat hij hier puur op talent is gekomen. Hij is een professional en verdient het om op de grid te staan. Het laat ook zien dat ik het in mijn vorige leven ik het verkeerd had en dat Williams het goed had gezien', aldus Vowles.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws