Vrije trainingen op vrijdag vanaf komend seizoen weer 90 minuten Formule 1
Formule 1

Vrije trainingen op vrijdag vanaf komend seizoen weer 90 minuten

Vrije trainingen op vrijdag vanaf komend seizoen weer 90 minuten

Vanaf aankomend seizoen zullen de trainingen op vrijdag, de eerste en de tweede vrije training, weer anderhalf uur duren, zo heeft de Formule 1 besloten. Dit is opvallend, aangezien het afgelopen seizoen de trainingstijd nog werd verkort voor de teams.

De opzet van het 'klassieke raceweekend' blijft hetzelfde, alleen worden dus de eerste en de tweede vrije training met een halfuur verlengd ten opzichte van het afgelopen seizoen, zo meldt de Telegraaf. Meer tijd om een goede afstelling te vinden dus, wat de teams goed uit zal komen met de volledig nieuwe auto's in 2022.

Een kleine wijziging is overigens nog het schrappen van de perconferenties op donderdag. Hierdoor duurt een raceweekend voortaan nog maar drie, in plaats van vier dagen. Aangezien er in 2022 maar liefst 23 races op de kalender staan, is tot deze verandering besloten. Hierdoor hebben teams en personeel wat meer tijd tussen de raceweekenden door.

Zes weekenden met sprintrace

Zoals benoemd zijn er dus enkele aanpassingen aan het klassieke format. Afgelopen jaren werd tevens ook een nieuw format, met een extra sprintrace, uitgeprobeerd. Voor het komende jaar is besloten om het aantal raceweekenden met dit alternatieve format te verhogen naar zes stuks. Een aantal kleine wijzigingen om op te letten dus in het aankomende jaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws