Wedstrijdleider Masi over tracklimieten bocht 4: 'Overschrijden was geen constant ding' Formule 1
Formule 1

Wedstrijdleider Masi over tracklimieten bocht 4: 'Overschrijden was geen constant ding'

Wedstrijdleider Masi over tracklimieten bocht 4: 'Overschrijden was geen constant ding'

Michael Masi legt na afloop van de Grand Prix van Bahrein uit waarom de wedstrijdleiding in zijn ogen goed heeft gehandeld bij de situatie in bocht 4. Het overschrijden van de tracklimieten was tot aan de inhaalactie van Max Verstappen op Lewis Hamilton geen probleem, maar de Red Bull Racing-rijder werd na de inhaalactie teruggefloten naar P2.

De call om Hamilton zijn P1-positie weer terug te geven is logisch volgens de wedstrijdleider. 'Als iemand inhaalt op een plek waar de auto naast het circuit rijdt, en hierdoor heeft diegene een blijvend voordeel behaald, dan neem ik persoonlijk contact op met het desbetreffende team', verklaart hij bij Motorsport Week. 'Ik zal ze dan vertellen dat de gewonnen positie terug moet worden gegeven.'

Masi was hier 'heel erg duidelijk' over tijdens de coureursbriefing op vrijdag. In de briefing werd ook benadrukt dat er niks wordt gedaan met de limieten tijdens een 'gewone' ronde. 'In de meeting is verteld dat we niet handhaven bij normale rondetijden, maar het wordt wel getoetst aan de sportregulaties: pas als een coureur een blijvend voordeel heeft, wordt het afgekeurd.'

Pakweg 30 overschrijdingen Hamilton geen 'constant ding'

Hoewel Hamilton zo'n dertig keer over de tracklimieten van de vierde bocht ging, ziet Masi klaarblijkelijk geen patroon. 'Er was af en toe een auto die een beetje een moment had en over de limiet heen ging, maar het overschrijden was geen constant ding.' Met de verklaring van de wedstrijdleiding lijkt er dan ook geen kans in te zitten dat Hamilton post-race nog een penalty krijgt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws