Weersverwachting GP Turkije: regenbuien rond Istanbul Park op vrijdag en zaterdag Formule 1
Formule 1

Weersverwachting GP Turkije: regenbuien rond Istanbul Park op vrijdag en zaterdag

Weersverwachting GP Turkije: regenbuien rond Istanbul Park op vrijdag en zaterdag

Wéér een nat Grand Prix-weekend? Volgens de meest recente weersverwachting voor de Grand Prix van Turkije heeft het er alle schijn van. Op vrijdag blijft het vooral droog, maar op zaterdag en zondag is er regen voorspeld. Of het tijdens de Grand Prix regent, is niet zeker, maar op zaterdag zal het asfalt naar alle waarschijnlijkheid nat zijn.

Voor de vrijdag is er een lucht met wolken en een zonnetje voorspeld boven Istanbul Park. Met een neerslagkans van 24 procent is de vrijdag duidelijk de mooiste dag van het weekend in Turkije. Het wordt maximaal 20 graden rondom het circuit en er staat een wind van 25 tot 40 kilometer per uur. 's Nachts trekt de regen richting het circuit.

Op zaterdag neemt de neerslagkans significant toe tot 77 procent, stelt Weather.com. Het blijft bij lichte regen, maar vermoedelijk blijft dit heel de dag doorgaan. Het lijkt er dus op dat we een natte kwalificatie gaan krijgen, net zoals in Rusland. Met een temperatuur van 19 graden en een windkracht van 15 tot 25 kilometer per uur wordt daarnaast niet verwacht dat het circuit opgedroogd is, mocht de F1 een momentje zonder regen hebben in Istanboel.

Op zondag ziet het er beter uit dan op zaterdag, maar een regenrace lijkt zeer zeker een mogelijkheid. Met een neerslagkans van 52 procent zou het droog kunnen blijven gedurende de race, maar dat is verre va zeker. Met een temperatuur van 20 graden en geen voorspelde zon zou het, ook als de race droog is, kunnen resulteren in een start op een nat asfalt. Ook op zondag onzekerheid, dus. De windkracht ligt op 15 tot 30 kilometer per uur.

Weersverwachting GP Turkije

Vrijdag: 20 graden, afwisselend zonnig en bewolkt met een neerslagkans van 24 procent. Windsnelheden van 25 tot 40 kilometer per uur.

Zaterdag: 19 graden, lichte regen met een neerslagkans van 77 procent. Windsnelheden van 15 tot 25 kilometer per uur.

Zondag: 20 graden, 's ochtends buien en bewolking met een neerslagkans van 52 procent. Windsnelheden van 15 tot 30 kilometer per uur.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws