Verstappen: 'Zitten we ervoor? Zitten we er nét achter?' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Zitten we ervoor? Zitten we er nét achter?'

Verstappen: 'Zitten we ervoor? Zitten we er nét achter?'

Voor Max Verstappen is de machtsverhouding in het restant van het 2021-seizoen totaal onduidelijk. Er zijn nog zeven races te verrijden, waarvan er enkele circuits aangedaan worden die Red Bull Racing in theorie goed zouden moeten liggen. Toch blijft de Formule 1-coureur waakzaam. Het verschil in kwaliteit tussen de teams is dusdanig klein dat het voor de Nederlander een groot vraagteken is hoe hij ervoor staat.

De meest recente Grand Prix in Rusland had bijvoorbeeld in theorie Mercedes goed moeten liggen. Toch wist hij daar op moreel gebied misschien zelfs wel zege te vieren. 'Met de chaos aan het einde wist ik nog tweede te worden', stelt hij in de persconferentie in Turkije tevreden. 'Voor ons een geweldig resultaat, maar ik denk nog steeds dat de volgende races lastig gaan worden', voegt hij daaraan toe.

'Ik weet namelijk gewoon niet waar we staan. Zitten we ervoor, zitten we er nét achter? Ik denk dat sommige circuits op papier beter zouden zijn voor ons en dat zij dat ook met sommige circuits hebben', vervolgt Verstappen. Na Turkije en de Verenigde Staten gaat men richting Mexico en Brazilië, twee circuits die technisch gezien voor de Nederlander zouden moeten zijn. Daar heeft hij dus echter lang niet zoveel vertrouwen in als je zou denken.

Verstappen waardeert strijd met Hamilton

Het devies voor de rest van het jaar is dus om zo door te gaan als ze momenteel doen. 'Het is heel spannend en we kunnen het gevecht goed met elkaar aan', concludeert de Limburger, die hoopt dat ze dat in de resterende races ook doen. Lewis Hamilton ligt momenteel slechts twee punten voor op zijn rivaal in de titelstrijd dus het kan nog alle kanten op.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws