'Hamilton heeft nog maar één betrouwbare Mercedes-motor over' Formule 1
Formule 1

'Hamilton heeft nog maar één betrouwbare Mercedes-motor over'

'Hamilton heeft nog maar één betrouwbare Mercedes-motor over'

Gaat er aankomend weekend een motorwissel plaatsvinden bij Lewis Hamilton? Het is één van de vragen die de Formule 1-grid in zijn greep houdt de komende dagen. Hamilton zelf houdt vol dat er wellicht helemaal geen motorwissel plaats hoeft te vinden, maar kennis van Auto, Motor und Sport doet vermoeden dat dat sowieso al geen optie is.

In de paddock gaan geruchten rond dat Mercedes in Turkije de wissel al doorvoert. Niet zozeer omdat het aankomend weekend vermoedelijk gaat regenen, wat het voor Hamilton makkelijker zou maken om zich een weg naar de voorkant van de grid te banen, maar ook omdat hij nog maar één motor in de pool heeft die betrouwbaar is en ingezet kan worden.

Elke coureur heeft per jaar drie motoren te gebruiken. Hamilton raakte de eerste kwijt in Zandvoort. Destijds kwam hij gedurende de vrije training stil te staan naast het circuit. De motor bleek onherstelbaar, waarna de teller dus nog op twee stond voor de rest van het seizoen. Die twee motoren moet hij dus tot aan het einde van het seizoen in leven zien te houden.

Dubbele rekening voor Mercedes

Motor nummer twee, die dus relatief onbetrouwbaar is volgens het Duitse medium, heeft al flinke kilometers afgelegd. Langzaamaan nadert het motorblok de hoeveelheid vlieguren waarna je deze niet meer in wil zetten. Zou de motor namelijk ploffen dan betaal je dubbel: én een DNF, én een motorwissel in de Grand Prix daarna, wat de achterstand op titelconcurrent Max Verstappen enkel zou vergroten.

Deze dubbele rekening is Mercedes-teambaas Toto Wolff ook maar al te duidelijk. 'We moeten agressief in het titelgevecht zijn, maar een DNF zou onze titelstrijd zeker de das om doen', waarschuwde hij voorafgaand aan het weekend bij Kronen Zeitung. Een gat van 25 punten in het wereldkampioenschap zou in de zes races na Turkije niet meer te herstellen zijn volgens de Oostenrijker, die klaar lijkt om de gridstraf te incasseren.

Hamilton kan startplekken pakken

Nog een argument om wél de motorwissel door te voeren voor Mercedes in Turkije is dat Carlos Sainz zijn wissel al aangekondigd heeft. Als hij in de kwalificatie voor de Spanjaard eindigt, wint hij daarmee een startplek. Ook bij Aston Martin en Williams wordt gesproken van mogelijke motorwissels. Zou hij alle heren verschalken op de zaterdag dan begint hij dus niet vanaf P20, maar vanaf P17. Dat scheelt alweer drie bolides.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws