Yamamoto: 'Succes met Red Bull verandert niets aan vertrek Honda uit F1' Formule 1
Formule 1

Yamamoto: 'Succes met Red Bull verandert niets aan vertrek Honda uit F1'

Yamamoto: 'Succes met Red Bull verandert niets aan vertrek Honda uit F1'

Masashi Yamamoto verwacht dat Honda in de toekomst terug kan keren naar de Formule 1. Na 2021 werken ze met Red Bull Racing samen in een laatste transitiejaar, om vervolgens de handen van het F1-project af te trekken. De prioriteiten van het Japanse automerk liggen momenteel elders, maar wanneer Honda haar lange termijnvisie uitgevoerd heeft, zou niets een terugkeer naar de koningsklasse in de weg staan.

'Ja, ik denk dat we terugkomen', stelt de Japanner in gesprek met The Race. 'We zitten nu in een situatie waarin Honda zich moet richten op carbonneutraal rijden en we moeten dat project versnellen. Zodra dat op de rails is, denk ik dat er mensen binnen het bedrijf zijn die de F1 zien zitten.' Honda wil dus zorgen dat haar klanten carbonneutraal kunnen rijden, dat is de die lange termijnvisie die eerst gerealiseerd moet worden voordat een nieuwe termijn in de F1 erin zit.

Red Bull-succes doet niets aan keuze Honda

Wel neemt Honda afscheid op haar hoogtepunt. De titelstrijd met Red Bull is verreweg het dichtst dat Honda bij een titel gezeten heeft in decennia. Toch blijven ze vasthouden aan de beslissing om te vertrekken, ook wanneer ze een titel zouden winnen. 'Vermoedelijk zal het resultaat daar geen effect op hebben. Honda heeft intern veel mensen die van de Formule 1 houden. Met name die mensen willen de technologische uitdaging aangaan.'

Hij hoopt dan ook dat de jongere generaties binnen Honda in zullen zien dat de Formule 1 een uitstekende plek is om zo'n uitdaging aan te gaan. Als het aan Yamamoto ligt, bevindt Honda zich in de toekomst dan ook zeker weer richting de F1, zoals ze al enkele keren eerder hebben gedaan. Wanneer dit dan precies zou zijn, dat blijft de vraag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws