Williams herstructureert en neemt afscheid van teambaas Roberts Formule 1
Formule 1

Williams herstructureert en neemt afscheid van teambaas Roberts

Williams herstructureert en neemt afscheid van teambaas Roberts

Williams-teambaas Simon Roberts verlaat na een interne herstructurering het Britse team. Roberts is daarmee na een jaar als in de rol van teambaas alweer de deur gewezen. 'Hij heeft een cruciale rol gespeeld in het leiden van het team door een transitiefase', laat Williams in een persbericht weten over het nieuws.

De herstructurering lijkt een onderdeel van het lange termijnplan dat eigenaar Dorilton Capital opgesteld heeft voor het team uit Grove. De trackside en engineering activiteiten die Roberts voor het team deed, worden nu door Francois-Xavier (FX, red.) Demaison op zich genomen, terwijl CEO Jost Capito de verantwoordelijkheden van de teambaas overneemt.

'Het was een waar genoegen om teambaas te zijn nadat de Williams-familie zich terug besloot te trekken uit de sport. Nu de transitie in volle gang is, kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging en wens ik alle teamleden het beste toe', stelt de Brit in zijn afscheidsbericht. De interim-teambaas zal dus niet binnen Williams actief blijven maar op zoek gaan naar een andere rol.

Capito bedankt Roberts

CEO Capito is van mening dat Roberts een belangrijke rol gespeeld heeft binnen Williams gedurende de afgelopen twaalf maanden: 'Simon is heel belangrijk geweest in het beheren van de transitie van Williams. Ik wil hem bedanken voor zijn bijdragen gedurende deze periode.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws