Williams legt Rowland vast in het juniorenprogramma Formule 1
Formule 1

Williams legt Rowland vast in het juniorenprogramma

Williams legt Rowland vast in het juniorenprogramma

Williams heeft Oliver Rowland toegevoegd aan haar juniorenprogramma, zo meldt de Britse renstal op haar site. Rowland (25) zal simulatorwerk gaan verrichten en neemt op juniorentestdagen het besturen van de FW41 voor zijn rekening.

Rowland zat afgelopen jaar nog in het juniorenprogramma van Renault en reed nog met een F1-auto uit 2012 in Assen. De Brit werd derde in het Formule 2-kampioenschap van afgelopen seizoen.

'Ik ben blij dat ik met Williams mag werken', zegt Rowland tegen Motorsport.com. 'Ik zal veel werk verrichten in de fabriek en in Barcelona de in-season test doen. Mogelijk zal ik nog meer mogen testen.'

Vorig jaar reed hij zoals hierboven beschreven voor Renault. 'Williams was een van de opties die ik bekeek', legt de rijder uit. 'Op een bepaald moment was een racezitje een mogelijkheid, maar het werd snel duidelijk dat dat niet ging gebeuren. Er waren grotere namen in de running dan ik, dus echt dichtbij was ik niet.'

Rowland heeft bij zijn nieuwe werkgever simpelweg meer perspectief. 'Ik had mijn rol bij Renault en het was een mogelijkheid om verder te gaan, maar hun rijdersopstelling is min of meer vast voor de komende twee tot drie jaar. Williams gaf me de kans om met een team te werken dat hoger in het klassement staat.' (foto: Williams F1)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws