Williams op de weg terug onder Capito: 'We zijn proactief en agressiever geworden' Formule 1
Formule 1

Williams op de weg terug onder Capito: 'We zijn proactief en agressiever geworden'

Williams op de weg terug onder Capito: 'We zijn proactief en agressiever geworden'

Williams lijkt de smaak te pakken hebben gekregen de afgelopen races, met vier puntenfinishes in de laatste vijf Grand Prix's. Onder leiding van Jost Capito, die afgelopen winter de nieuwe CEO van het team werd, heeft het Britse team de weg naar boven gevonden. Dit is grotendeels te danken aan de nieuwe aanpak en strijdlust van het team, hetgeen zich nu uitbetaald in het constructeurskampioenschap.

'We zijn continu aan het kijken naar hoe we onze werkwijze kunnen verbeteren. Afgelopen jaar hebben we veel veranderd. Onze organisatie is op de schop gegaan, communicatiestructuren zijn aangepast en we werken nu veel meer samen als een hecht team', aldus Capito tegenover Motorsport.com. De oud-CEO van Volkswagen motorsport nam de dagelijkse leiding afgelopen zomer over van Simon Roberts, die het team in juni verliet. Sindsdien werden er veel punten gewonnen en kon George Russell zelfs nog een podium laten noteren.

'We zijn wat meer proactief en agressief geworden. Eerst waren we zeer defensief, maar nu benaderen we de races heel anders. Er zit meer trots in de organisatie.' Vooral op strategisch gebied is deze agressiviteit terug te zien. Met een aantal gewaagde besluiten, werd er voordeel gepakt ten opzichte van de concurrentie. 'Als je de op een na slechtste auto van het veld hebt, kun je andere dingen proberen. We moeten niet altijd conservatief zijn en verdedigen, maar juist de aanval kiezen om zo onze concurrenten te verslaan.' In wisselende omstandigheden komt Russell steeds weer bovendrijven, maar ook bij droog weer lijkt Williams steeds competitiever.

'Dankzij goede communicatie werd de auto een stuk sneller'

'We hebben meerdere keren risico genomen met de bandenkeuze voor het weer, dat pakte goed uit', zo legt Capito uit. 'Maar het totaalpakket is beter geworden. We communiceren beter. Het verbaast me hoeveel sneller dat een auto kan maken, zonder daadwerkelijk aan de auto te sleutelen.' Dankzij de goede resultaten de afgelopen races staat Williams achtste in het constructeurskampioenschap, zestien punten los van naaste achtervolger Alfa Romeo. Toch is het team nog lang niet waar het thuishoort. 'We blijven verbeteren, het werk is nog niet gedaan.'

Is Verstappen de grote favoriet voor de wereldtitel na zijn comeback in Sochi? Check het hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws