WK-stand F1: Verstappen vergroot voorsprong naar 46 punten Formule 1
Formule 1

WK-stand F1: Verstappen vergroot voorsprong naar 46 punten

WK-stand F1: Verstappen vergroot voorsprong naar 46 punten

Met de overwinning in de Grand Prix van Canada heeft Max Verstappen wederom zijn voorsprong in het WK uitgebouwd. De Nederlander zag concurrent en teamgenoot Sergio Pérez uitvallen en Charles Leclerc kwam niet verder dan de vijfde plaats, waardoor hij nog altijd achter de Mexicaan staat in het kampioenschap.

Verstappen wist een moeilijke race om te zetten in een overwinning. Een late safety car maakte het moeilijker voor de Nederlander, waardoor hij onder hoge druk van Carlos Sainz kwam te staan. De Spanjaard kwam echter tekort op het rechte stuk en kon er niet voorbij komen. Daardoor wist Verstappen opnieuw de overwinning te pakken.

Charles Leclerc kende een moeilijke race en had ook een tragere pitstop, wat hem niet hielp richting een top vijf klassering. De Monegask wist uiteindelijk wel de vijfde plaats te pakken mede met dank aan de safety car tegen het einde van de race. Met tien punten verliest hij dus wederom vijftien punten op de Nederlander.

Mercedes deed goede zaken met een derde en vierde plaats. Na een aantal moeilijke weken wist Lewis Hamilton eindelijk weer een podium bij te schrijven, nadat hij beslag legde op de derde plaats. Russell moest het doen met P4 en wist daarmee wel de aanstormende Leclerc achter zich te houden na de hervatting.

Bekijk hier de WK-stand in de Formule 1

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws