Update | Pérez reageert: 'Word een beetje moe van die betrouwbaarheidsproblemen' Formule 1
Formule 1

Update | Pérez reageert: 'Word een beetje moe van die betrouwbaarheidsproblemen'

Update | Pérez reageert: 'Word een beetje moe van die betrouwbaarheidsproblemen'

Sergio Pérez is uitgevallen tijdens de Grand Prix van Canada. In de achtste ronde van de wedstrijd reed de Mexicaan langzaam rond in zijn Red Bull Racing-bolide. Over de boordradio liet de 32-jarige teamgenoot van Max Verstappen weten dat hij motorproblemen heeft.

Pérez was door zijn problemen genoodzaakt om zijn RB18 te parkeren naast de baan. Dat deed hij dan ook uitkomend van bocht 8, waar veel run-off is. Doordat de Red Bull-rijder zijn auto parkeerde, werd een virtual safety car-periode uitgeroepen. De wagen moest immers naar een veilige plek worden verhuisd achter de muren.

Pérez kende al lastig F1-weekend in Canada

De uitvalbeurt van Pérez komt nadat hij al een lastig weekend kende. Op vrijdag kon de Mexicaan niet tippen aan de snelle rondetijden van teamgenoot Verstappen. Ook tijdens de kwalificatie op zaterdag ging het niet goed. Toen crashte Pérez in Q2 uitkomend van bocht 3. Hoewel zijn ophanging nog in orde bleek, kon de auto niet meer achteruit.

Voordat Pérez uitviel, lag Verstappen soeverein aan kop tijdens de race. Toen de virtual safety car-periode werd uitgeroepen, koos de Nederlander er echter voor om naar binnen te gaan voor een bandenwissel. Hierdoor verloor hij twee plekken aan Carlos Sainz en Fernando Alonso, die allebei niet de pitstraat opzochten. Verstappen verruilde zijn mediums voor harde banden en viel terug naar P3.

Update 20.43u (19/06) | Pérez reageert: 'Word een beetje moe van die betrouwbaarheidsproblemen'

Sergio Pérez heeft gereageerd op zijn uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Canada. De Mexicaan moest noodgedwongen zijn Red Bull Racing-bolide parkeren uitkomend van bocht 8 door mogelijke motorproblemen. Volgens Pérez heeft de uitvalbeurt te maken met een probleem met zijn versnellingsbak.

'Het voelde als het schakelen waar het fout ging, maar ik weet het niet', opent de 32-jarige teamgenoot van Max Verstappen in gesprek met Viaplay. Pérez is, begrijpelijk, niet blij dat hij uitviel: 'Ik word een beetje moe van die betrouwbaarheidsproblemen', reageert de meervoudig Grand Prix-winnaar stellig. Eerder dit seizoen viel Pérez ook al uit. Dat was in de slotfase van de Grand Prix van Bahrein.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws