Wolff hoopt door grote verandering weer op plek aan de top: 'We verloren de eerste plek' Formule 1
Formule 1

Wolff hoopt door grote verandering weer op plek aan de top: 'We verloren de eerste plek'

Wolff hoopt door grote verandering weer op plek aan de top: 'We verloren de eerste plek'

Toto Wolff heeft aangegeven dat Mercedes het hele concept van haar bolide gaat veranderen voor 2024. De teambaas denkt dat dit de enige optie is om het team weer competitief mee te kunnen laten doen in het volgende seizoen. Toch geeft Wolff ook toe dat er nog een lange weg te gaan is om Red Bull Racing in te kunnen halen.

‘We veranderen het hele concept,’ begon Wolff tegenover Motorsport.com. ‘We stappen volledig af van hoe we het chassis hebben opgebouwd, de gewichtsverdeling en de luchtstroom', legt hij verder uit. De intentie is duidelijk: een revolutie in het ontwerp om een competitief voordeel te behalen voor volgend seizoen.

Tweede plek is niet genoeg

Wolff benadrukt dat deze aanpassingen nodig zijn. ‘Ik bedoel, letterlijk, bijna elk onderdeel wordt veranderd, want alleen door dat te doen, denk ik dat we een kans hebben', zegt hij. Mercedes wist met de W14, ondanks de inconsistente vorm van de bolide, toch op de tweede plek in het constructeurskampioenschap te eindigen.

Dit resultaat was voor Wolff echter niet genoeg om tevredenheid te uiten. ‘Ik heb me nog nooit in mijn leven ergens optimistisch over gevoeld', geeft hij aan. ‘Het klinkt misschien een beetje ellendig, maar het heeft me beschermd om mijn verwachtingen te managen en gewoon harder te pushen, omdat ik denk dat het nooit goed genoeg is. Daarom zit ik hier met een zure nasmaak. We wonnen de tweede plek, maar we verloren de eerste plek', voegt de teambaas eraan toe.

Concurrentie van alle kanten

Toch blijft de teambaas wel kritisch kijken naar de ontwikkeling van Mercedes. ‘We kunnen het ook verkeerd doen', zegt hij. ‘Ik denk dat we het op de koop toe moeten nemen, er nederig over moeten zijn en het als een goede dag moeten beschouwen. Desondanks is er nog een Mount Everest te beklimmen om Red Bull in te halen', aldus Wolff.

De Oostenrijker ziet niet alleen Red Bull als concurrentie voor 2024. ‘Ik twijfel er niet aan dat McLaren volgend jaar meedoet, misschien ook Aston Martin en wie weet nog anderen', geeft hij aan op een kritische noot. ‘Hoe moeilijk het ook is om eraan herinnerd te worden dat het slechts P2 is, het is ook een geweldige, geweldige kans om terug te komen en te streven naar het allerbeste', sluit de teambaas af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws