Wolff verwacht sterke Bottas na derde plek Monaco: 'Het gaat hem enorm storen' Formule 1
Formule 1

Wolff verwacht sterke Bottas na derde plek Monaco: 'Het gaat hem enorm storen'

Wolff verwacht sterke Bottas na derde plek Monaco: 'Het gaat hem enorm storen'

Ondanks dat Valtteri Bottas zijn achterstand op kampioenschapsleider Lewis Hamilton in Monaco zag oplopen denkt Mercedes-teammanager Toto Wolff niet dat de Fin bij de pakken neer gaat zitten. Wolff verwacht juist dat Bottas alleen nog maar sterker wordt nu hij de Grand Prix van Monaco niet wist te winnen.

De eerste vier races gingen Bottas en Hamilton nog gelijk op met ieder twee raceoverwinningen. De vijfde ronde ging echter wederom naar Hamilton en ook ronde zes komt op naam van de regerend wereldkampioen. Het verschil is inmiddels opgelopen tot zeventien punten, maar Wolff verwacht dat ‘de nieuwe’ Bottas er alleen maar meer gemotiveerd raakt van de achterstand.

'Het had erger kunnen aflopen'

'De Valtteri van 2019 komt hier sterker uit. Hij heeft de afgelopen drie races enorme veerkracht en vastberadenheid getoond. De snelheid in de Monaco kwalificatie was verbijsterend en ik twijfel er niet over dat het hem enorm gaat storen en hij enorm sterk terugkeert in Montreal', doelt Toto Wolff tegenover Autosport.com op het missen van de overwinning.

Bottas zelf blijft er nuchter onder, zoals het een ware Fin betaamd: 'Om eerlijk te zijn, toen ik de lekke band had en ik nogmaals moest stoppen, dacht ik dat ik achteraan de grid zou eindigen, maar gelukkig verloor ik maar een paar plaatsen. Dus het was ongelukkig en gelukkig op hetzelfde moment. Het had een stuk erger kunnen aflopen. Het zijn nog altijd belangrijke punten en het is uiteraard teleurstellend dat je lager eindigt dan dat je begint, maar soms loopt het nu eenmaal zo.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws