Wolff zag klantenteam McLaren sneller zijn: 'Norris had de betere auto' Formule 1
Formule 1

Wolff zag klantenteam McLaren sneller zijn: 'Norris had de betere auto'

Wolff zag klantenteam McLaren sneller zijn: 'Norris had de betere auto'

Mercedes-teambaas Toto Wolff zag hoe het klantenteam McLaren sneller was op de zondag van het raceweekend in Silverstone. Volgens Wolff had Lando Norris de betere auto dit weekend en kon de MCL60 ook beter met de banden omgaan. Naar het idee van de Oostenrijker miste Mercedes vooral de rechtelijnsnelheid en heeft McLaren een enorme stap voorwaarts gemaakt.

McLaren zorgde op zaterdag al voor een verrassing doordat Norris en Oscar Piastri op P2 en op P3 kwalificeerden. Lewis Hamilton en George Russell kenden een matige kwalificatie met P6 en P7. Hoe dan ook ging het in de race wat beter met de Duitse renstal, maar ze kwam duidelijk snelheid tekort in het gevecht met McLaren. 'Op de zachte band hadden we in het begin weg kunnen rijden', begint Wolff bij Sky Sports. 'Wie weet hoe dicht we bij Max hadden kunnen zijn, maar we missen op dit moment gewoon rechtelijnsnelheid, vooral hier in Silverstone', gaat de Oostenrijker verder.

Het was opmerkelijk dat Norris Hamilton kon afschudden in de slotfase van de race. De Brit reed op de harde band terwijl de zevenvoudig wereldkampioen op de zachte band achter hem reed. 'De banden ging eraan', verklaart Wolff. 'Norris had vandaag gewoon de betere auto om ons achter te houden op de zachte band. Ze hebben een bepaalde aerNoodynamische efficiëntie... of laten we zeggen lineaire snelheid', legt de Mercedes-teambaas uit. Hoe dan ook boekten de Zilverpijlen een goed resultaat met één coureur op P3 en de andere coureur op P5.

Wolff strijdlustig: 'Stap van McLaren is goed om te zien'

De Oostenrijker kijkt in ieder geval uit naar de prestaties van de bolides van Mercedes en McLaren op meer bochtige circuits. 'Het zal interessant zijn om daar het tempo te vergelijken', denkt Wolff. 'Zij hebben een grote stap voorwaarts gemaakt. Het is goed om te zien dat dat mogelijk is. We moeten daar ook voor gaan en voor de strijd met de Red Bulls', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws