Zeer optimistische Marko na succesvolle eerste testdag: 'Het ziet er voor ons goed uit' Formule 1
Formule 1

Zeer optimistische Marko na succesvolle eerste testdag: 'Het ziet er voor ons goed uit'

Zeer optimistische Marko na succesvolle eerste testdag: 'Het ziet er voor ons goed uit'

Helmut Marko toonde zich na de eerste testdag in Bahrein zeer optimistisch over de staat van Red Bull Racing bij aanvang van het seizoen. De Oostenrijker stelt dat het team nog verder is dan vorig jaar rond deze tijd, en zag hoe alles direct goed werkte. De soepel verlopen dag lag niet in de laatste plaats aan Max Verstappen, die volgens de adviseur alleen maar beter en beter wordt.

'Dit is heel indrukwekkend', laat Marko weten tegenover de Telegraaf. De Oostenrijker zag hoe Red Bull Racing een erg goede eerste testdag kende en er volgens hem zelfs beter voorstaat dan dat het vorig seizoen deed rond deze tijd. Destijds was de RB18 goed voor het wereldkampioenschap. 'Alles werkte direct goed. Vooralsnog zijn we heel blij. Ik denk dat we er op dit moment beter voorstaan dan vorig jaar rond dezelfde tijd.'

Hoewel Verstappen op de donderdag nog weinig tot niets te duchten had van Mercedes en Ferrari, verwacht Marko wel meer tegenstand te gaan krijgen, hoewel hij bij de concurrenten nog wel problemen ziet. 'Dat zijn onze concurrenten. Het zal dit jaar dichter bij elkaar zitten. Ze hebben allebei nog hun problemen, maar met hun ervaring verwacht ik wel dat ze dat op gaan lossen. Het verbaast me wel dat de auto van Ferrari nog zo stuitert, dat hadden we niet verwacht. En de Mercedes oogt nog wat onrustig. Maar goed: het is pas de eerste testdag.'

'Max wordt nog steeds beter'

Dat de eerste testdag zo soepel verliep, was volgens de adviseur mede te danken aan Verstappen. De Nederlander noteerde in zijn eentje de meeste ronden voor een team, reed de snelste tijd en leek precies te doen wat Red Bull nodig had om informatie te verzamelen. 'Max wordt nog steeds beter. Hij is snel en verzorgt ook de banden goed. We hebben relatief weinig veranderd ten opzichte van de auto van vorig jaar. Het ziet er voor ons goed uit', aldus een zeer optimistische Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws