Hülkenberg positief over VF-23: 'Maar nog een lange weg te gaan' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg positief over VF-23: 'Maar nog een lange weg te gaan'

Hülkenberg positief over VF-23: 'Maar nog een lange weg te gaan'

Nico Hülkenberg heeft tijdens de eerste testdag in Bahrein een positieve indruk gekregen van de Haas VF-23. De Duitser keert dit seizoen voor het eerst sinds 2019 terug als vaste coureur en hij mocht op donderdag direct de eerste meters voor zijn rekening nemen. De 35-jarige coureur ging het Bahrain International Circuit in totaal 51 keer rond en kwam tot een beste tijd van 1.34,424.

Hülkenberg had het erg naar zijn zin in de VF-23, maar hij wil nog niet al teveel waarde hechten aan de prestaties van zijn nieuwe wapen. 'Het is nog vroeg, maar we beginnen de auto en zijn grenzen steeds meer te kennen', vertelt hij aan Motorsport-Total.com. 'Het is nog maar het begin. We hebben nog een lange, lange weg te gaan en we hebben nog veel te verbeteren. Je neemt alles op, je verwerkt het en je werkt samen met het team. De volgende dag kom je terug met de nieuwe dingen die je nog niet hebt geprobeerd.'

Voor de Duitser begint het jaar anders dan de afgelopen drie seizoenen. Hij was gedurende deze jaren enkel reservecoureur en mocht af en toe invallen voor één van de vaste coureurs bij Racing Point en later Aston Martin. Voor Hülkenberg is er echter weinig veranderd in de tussentijd. 'Natuurlijk sta ik op een ander punt in mijn leven en ben ik wat ouder, maar verder is het voor mij niet anders', zegt de Haas-coureur, die wel verwacht nog wel even te moeten wennen. 'Je bouwt natuurlijk een gevoel op, dat is bij de ene coureur sneller dan bij de andere. Maar ik denk dat ik binnen een paar weekenden dicht op mijn prestatieniveau zit.'

Problemen met Magnussen verleden tijd

Sinds Hülkenberg is aangekondigd als vaste coureur bij het team van Haas, is zijn relatie met zijn nieuwe teamgenoot voortdurend het onderwerp van gesprek geweest. Het duo vloog elkaar in de haren na de Grand Prix van Hongarije in 2017 en Hülkenberg noemde de Deen 'de meest onsportieve coureur van het veld'. Magnussen antwoordde vervolgens met de inmiddels befaamde woorden: 'Suck my balls'. Het tweetal heeft de vete volgens de Duitser al enige tijd geleden beëindigd. 'Toen ik vorig jaar inviel voor Seb (Vettel, red.) braken we het ijs', zo laat hij weten.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws