Zhou heeft geen verklaring voor anti stall-problemen bij starts: 'Prioriteit om dit op te lossen' Formule 1
Formule 1

Zhou heeft geen verklaring voor anti stall-problemen bij starts: 'Prioriteit om dit op te lossen'

Zhou heeft geen verklaring voor anti stall-problemen bij starts: 'Prioriteit om dit op te lossen'

De enige rookie in het Formule 1-veld van 2022, Zhou Guanyu, heeft bij allebei de openingsraces van het seizoen problemen gehad bij de start. En in beide gevallen schoot de auto in anti stall-modus in de eerste bocht waardoor de Chinees zowel in Bahrein als in Saoedi-Arabië de eerste ronde als twintigste eindigde. Hoe dit kan? De Alfa Romeo-rijder heeft geen idee. Het is een probleem dat de toch positieve Zhou graag met zijn team oplost voor de Grand Prix van Australië.

De eerste ronde is nog niet een succes geweest voor Zhou. In Jeddah waren er wederom problemen met de koppeling en daar kwam nog een touché met Daniel Ricciardo bij. Daardoor geraakte zijn Alfa Romeo C42 in anti stall-modus en kwam hij op vijf seconden achterstand van zijn voorganger. Verder verliep Zhou's race ook niet bepaald fantastisch want iets later in de race kreeg hij een straf van vijf seconden, die hij wilde inlossen. Dat werd echter niet geldig verklaard en leverde hem een drive through-penalty op. De Chinees wist op P11 te eindigen.

Een week eerder in Bahrein behaalde hij nog P10, maar ook met problemen aan de start. De Alfa Romeo-coureur vindt het oplossen van dit probleem prioriteit nummer één, zo laat hij weten aan Motorsport.com. 'Het is onze eerste prioriteit dit op te lossen voor de volgende race. Want op basis van ons tempo zijn we snel in de wedstrijd. We hadden opnieuw een kans om voor punten te gaan, maar door de problemen en de drive through-penalty eindigden deze kansen', aldus Zhou.

Zhou positief over begin Formule 1-carrière

Ondanks die problemen mag de rookie best trots zijn op de start van zijn Formule 1-carrière, en dat is hij ook. Hij is zeer te spreken over de performance van zijn C42 en de mogelijkheden die er liggen. 'Er zijn duidelijk veel positieve punten uit het weekend te halen. Het is mij gelukt om op snelheid te komen. In Bahrein liepen we tegen wat dingen aan, maar die waren hier verholpen en dat was fijn. Maar ons grootste probleem was er nog, dus dat is wel een flink aandachtspunt dat we meenemen uit deze race.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws