Palmer ziet dat Verstappen 'grote ergernis' is voor rivalen door nieuwe tactiek Formule 1
Formule 1

Palmer ziet dat Verstappen 'grote ergernis' is voor rivalen door nieuwe tactiek

Palmer ziet dat Verstappen 'grote ergernis' is voor rivalen door nieuwe tactiek

Jolyon Palmer ziet dat Max Verstappen een nieuwe tactiek gebruikt bij de herstart na een safety car-periode. De Nederlander komt voor de laatste bocht naast de leider te rijden en daarmee hoopt hij de leider zo beter te kunnen volgen na de herstart. Hiermee opereert Verstappen in een grijs gebied van de reglementen van de Formule 1. Overigens was de tactiek van de Red Bull Racing-coureur de afgelopen keren niet succesvol.

'Hij heeft het nu al drie races achter elkaar gedaan', merkt Palmer op in een video van Formula 1. In Abu Dhabi reed de coureur een aantal bochten naast Lewis Hamilton, en in Bahrein en Saoedi-Arabië reed hij naast Charles Leclerc. In Abu Dhabi duurde het niet tot de laatste bocht, maar in Bahrein en Jeddah wel. 'De leider mag natuurlijk het tempo bepalen, maar Max gaat er gewoon naast rijden.'

Verstappen dook afgelopen weekend aan de buitenkant van Leclerc, waar hij in Bahrein nog aan de binnenkant zat. De tactiek die de Red Bull-coureur gebruikte in Jeddah was efficiënter. 'Hij zorgt ervoor dat Charles de bocht niet met de meest ideale lijn kan pakken. Op deze manier kan Verstappen beter reageren op wat Leclerc gaat doen. Hij heeft op dat moment gewoon minder afstand die hij moet inhalen op het rechte stuk.'

Palmer: 'Zonder DRS kan Verstappen niks'

De afgelopen twee pogingen waren niet succesvol voor Verstappen. Leclerc wist de aanvallen en tactieken van de enkelvoudig wereldkampioen telkens af te slaan. 'Bij de herstart mogen de coureurs geen gebruik maken van DRS, dus het is voor Max heel lastig om iets uit te richten.' Palmer ziet één voordeel aan de tactieken van Verstappen. 'Charles probeert gewoon rustig zijn banden op te warmen, maar hij ziet Max telkens naast hem rijden. Verstappen is echt een ergernis voor zijn mede-coureur', aldus de voormalig Formule 1-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws