Zhou realistisch na verrassende toptijd: 'We weten allemaal dat dit pas de test is' Formule 1
Formule 1

Zhou realistisch na verrassende toptijd: 'We weten allemaal dat dit pas de test is'

Zhou realistisch na verrassende toptijd: 'We weten allemaal dat dit pas de test is'

Guanyu Zhou zorgde tijdens de tweede testdag in Bahrein voor een enorme verrassing door in de Alfa Romeo de snelste tijd op de klokken te zetten. Een gevoel van euforie geeft het hem overigens niet, want de Chinees weet als geen ander dat de tijden gedurende de testdagen niet representatief zijn. Daarnaast reed Zhou zijn snelste tijd op de C5-band, terwijl onder anderen Max Verstappen dit op een hardere compound deed.

Verstappen leek, net als een dag eerder, met de snelste tijd aan de haal te gaan. Maar met nog een uur te gaan, was daar opeens Zhou. De Chinees reed paarse tijden in sector twee en drie en dook marginaal onder de tijd van de Nederlander. Zijn tijd van 1.31,610 zou in het restant van de sessie niet meer worden verbeterd en dus stond Zhou aan het einde van de dag ineens bovenaan de tijdenlijst.

Zhou vindt het mooi om de lijst aan te voeren, maar tegelijkertijd weet hij ook dat het vrij weinig betekent. 'Het is fijn om jezelf en het team bovenaan te zien staan, maar we weten allemaal dat dit pas de test is en iedereen probeert op deze dagen verschillende afstellingen uit', opent een realistische Zhou op de website van van zijn team Alfa Romeo.

Zhou tevreden over prestaties C43

Zhou hecht dus weinig waarde aan zijn positie op de tijdenlijst, maar na afloop is hij hoe dan ook tevreden over het verloop van de dag. 'We hebben veel kunnen rijden en we hebben al onze taken uit kunnen voeren. De auto voelde behoorlijk goed aan en ik kreeg gedurende de dag vorderde steeds meer vertrouwen om te pushen. Vandaag was mijn laatste testdag. Ik voel me klaar voor het nieuwe seizoen en ik kan niet wachten om weer te racen', zegt een positieve Zhou.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws