Alonso in zijn sas: 'Geen betere training dan rijden in een F1-auto' Formule 1
Formule 1

Alonso in zijn sas: 'Geen betere training dan rijden in een F1-auto'

Alonso in zijn sas: 'Geen betere training dan rijden in een F1-auto'

Fernando Alonso is helemaal in zijn nopjes na twee testdagen op het circuit van Bahrein. Volgens hem is er geen betere training dan rijden in een Formule 1-bolide. Alonso maakte op donderdag zijn debuut als Aston Martin-coureur en het bevalt hem goed. De Spanjaard heeft het gevoel dat hij goed voorbereid is op de eerste race van het seizoen.

Alonso blikt in een persbericht van de Britse renstal terug op de tweede testdag. Na 130 ronden te hebben gereden concludeert de Spanjaard dat het weer een productieve dag was in de AMR23, waarop hij tegen het einde van de avond zijn snelste ronde neerzette. 'Het was een goede dag voor ons met veel gereden ronden - precies wat je nodig hebt in een nieuwe auto', laat de 41-jarige weten. 'We hadden een druk programma en hebben veel verschillende dingen geprobeerd', gaat de tweevoudig wereldkampioen verder.

'Na een lange winter is het goed om al vroeg veel kilometers te maken en er is geen betere training dan rijden in een Formule 1-auto', stelt de Aston Martin-coureur. Alonso wist de derde snelste tijd te pakken toen de zon al onder was gegaan in Bahrein. Hij zat op zo'n zes tienden van de eerste tijd, maar het leek erop dat de auto deed wat hij wilde en dat alles goed werkte. Dat gaf de tweevoudig wereldkampioen meer vertrouwen in de voorbereiding voor de Grand Prix van Bahrein die volgende week verreden gaat worden.

Alonso: 'Ik kijk ernaar uit om morgenmiddag weer in de auto te stappen'

'Ik voel me nu fitter en scherper in de aanloop naar volgende week, wat mijn eerste race met Aston Martin wordt, en daar ben ik erg enthousiast over', gaat Alonso verder. Op de zaterdag, tevens de laatste testdag, zal de Aston Martin-coureur actief zijn tijdens de middagsessie. 'Ik heb morgen nog een halve dag, dus we zullen deze gebruiken om verder te leren en zoveel mogelijk gegevens te verzamelen. Ik kijk ernaar uit om morgenmiddag weer in de auto te stappen', aldus Alonso, die voorlopig nog de garage moet delen met Felipe Drugovich. De Braziliaan gaat de ochtendsessie verrijden.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws